avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediu medical?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediu medical?

Buna ziua,sunt o angajata a unei societati comerciale pe perioada determinata cu posibilitatea de prelungire a contractului individual de munca din 3 in trei luni.In luna august 2012 am fost descoperita cu boala TBC datorita mediului in care imi desfasuram activitatea profesionala in cadrul unui spital pneumofiziologic.Am fost internata in spital imediat,a urmat sa iau in luna septembrie banii pe concediu medical si iam luat integral pe 15 ale lunii,in octombrie la fel,in noiembrie la fel.Mirarea a fost ca banii pe concediu medical in aceste 3 luni au fost mai multi decat atunci cand eram sanatoasa si luam banii in doua transe lunare(avans si lichidare)Am fost externata din spital si am continuat tratamentul acasa fiind in continuare in concediu medical.Din decembrie nu am mai luat decat o singura data pe luna banii pe concediu medical aceasta suma insemnand jumatate din valoarea pe care o luam in primele trei luni de cand m-am internat.Intrebarile mele sunt:
-daca eu si in acest moment sunt inca in concediu medical,aceasta societate imi poate desface contractul de munca fara a fi instiintata fiind o boala contactata in spitalul pneumofiziologic unde intram in contact cu toti bolnavii(ar putea fi considerata o boala profesionala in acest caz),
-cine trebuie sa-mi faca mie plata concediilor medicale integral din luna decembrie pana in prezent si sa-mi vireze banii pe cardul de salariu,
-este posibil ca societatea sa se foloseasca de banii mei si sa imi dea cu taraita atunci cand vrea administratorul acestei societati?
Vin cu argumentul ca aceasta societate presteaza servicii de curatenie si dezinfectie in cadrul acestui spital cu personalul angajat in urma unui contract Societatea isi are sediul in Bucuresti iar noi ca si angajate lucram in Calarasi la acest spital al caruia am fost angajate si ne-a dat ca pe niste masele stricate acestei societati comerciale cu contracte de munca pe perioade determinate fara sa mai beneficiem de sporurile legale de care beneficiam cand eram angajatele spitalului.Banii se aloca de la consiliul judetean pentru spital,spitalul ai vireaza in conturile acestei societati si societatea ne da salariile si concediile medicale atunci cand vor si cat vor.Salariul net era atunci cand eram sanatoasa 670 lei iar cand m-am internat in spital,am luat pe concediu medical timp de 3 luni cate 800 (in primele 3 luni).cum o fi treaba aceasta,nu stiu!
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
vodafone_ninel, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu medical incorect ? canditadriana canditadriana Buna ziua. In perioada 04.09.2013 - 06.09.2013 am fost in concediu medical acordat de medicul de familie. In aceste zile am fost internata in spital unde am ... (vezi toată discuția)
Important! buna ziua, am urmatoarea situatie, sotul meu in prezent, este ... Alecra Alecra Buna ziua, Am urmatoarea situatie, Sotul meu in prezent, este internat la spitalul de pneumo cu diagnostic de TBC, La ultimul loc de munca unde a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tbc octavia69 octavia69 ce contributii se retin din concediul medical in cazul in care acesta este internat si diagnosticat cu TBC, cod 12. (vezi toată discuția)