avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura eliberare functie administrativa - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura eliberare functie administrativa - asociatie de proprietari

Sunt membru in comitetul asociatiei (vicepresedinte) de 17 ani si as dori sa nu mai fac parte din conducerea asoc. . Nu mai pot face fata problemelor din asoc. datorita sanatatii (operatie pe cord deschis), plus varsta inaintata pe care o am. Partea proasta e ca locatarii sunt cu foarte mare greutate convinsi sa faca adunari generale si, chiar daca sunt cu chiu cu vai adusi ,nu vor sa aleaga un nou comitet ( tineri care fug de raspundere ),dar cearta si injuriile imi sunt adresate ( convenabil,nu ?) mie. Precizez ca tot comitetul doreste sa fie eliberat din functie. Doresc, daca se poate, sa-mi acordati un sfat cu privire la procedura legala (mers la autoritatile locale, guvernamentale,europene,ONU ? ) care trebuie sa o fac pentru a rezolva aceasta problema, derizorie pentru unii,dar vitala pentru mine. Va multumesc anticipat si as dori ca raspunsul sa fie la subiect , concret. Cu stima,NC.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:03, 8 Martie 2013
Foarte simplu , comunnicati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie cerere prin care anuntati hotararea dvs irevocabila ca incepand cu data X urmeaza sa renuntati a mai desfasura activitati in cadrul comitetului executiv datorita varstei ,starii de sanatate si eventual a altor motive pe care apreciati ca sunt necesare a le comunica
Eu ma gandesc la o metoda mai buna - in ideea ca de fapt tot comitetul executiv ”vrea sa scape” de corvoada.
Tot suntem in perioada in care de obicei trebuie sa organizati AG a proprietarilor pe anul in curs. Comitetul executiv actual pregateste materialele pentru AG, organizati in prealabil o sedinta a com. executiv, prindeti in ordinea de zi a AG si schimbarea comitetului ex. - observati, poate nu toti membrii doresc schimbarea - acest lucru fiind un avantaj pentru cei care vor sa plece.
Tot dvs. trebuie sa va mai ganditi sa faceti oarece propuneri de oameni care totusi ar vrea sa faca parte din noua structura a as. prop. Ziceati de tineri... Pai nu vedeti ce este aici pe forum, ce discutii sunt, ca nu mai ”incap” de cei mai in varsta? Chipurile ei, saracii, ar vrea sa se implice, dar nu pot de coșcadâri, ca iata stati de 20 de ani in conducerea as. prop. (unii dintre tineri erau in fasa) si nu va mai deslipeste nimeni de scaun?
Pe de alta parte, @ynocentta are dreptate. Ca sa nu va mai complicati cu ce v-am spus eu, comunicati in scris presedintelui intentia dvs. de a nu mai face parte din com. executiv. Circumstante atenuante sunt, asa ca ce va trebuie ?
Multa bafta si sa fiti sanatos. Nu va faceti probleme, pamantul se invarte tot la fel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)