avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul de a te legitima - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul de a te legitima - consecinte

Buna ziua,
Am o intrebare...Un politist ti-a cerut legitimarea, tu sa refuzi acest lucrul in prima faza, dupa care revii si dai alte date (datele altei persoane) si ulterior sa iti dezvalui adevarata identitate (declarare de date false). In acest caz se administreaza amenda penala sau doar contraventionala? In in cazul in care nu vrei sa semnezi aceasta amenda care sunt consecintele?

Detaliati ,care sant imprejurarile in care vi s-a cerut legitimarea.
Pai....un asa zis domn politist care dupa varsta cred ca nu are mai mult de un an de cand a terminat academia de politie a inceput sa-mi vorbeasca necorespunzatoar deorece stateam pe o alee cu cineva de vorba iar el nu putea trece cu masina...din cauza mea spune el...si cum am vazut ca imi vorbea ca ultimului infractor....l-am rugat sa nu mai faca lucrul acesta daca a invatat ceva in academia pe care a facut-o ceea ce l-a iritat pe el si pe colegul lui si m-au luat pe sus si m-au dus in sectia de politie..ceea ce mi se pare iarasi un abuz...le-am spus acest lucru si in sediul politiei au devenit foarte violenti bruscandu-ma si tragandu-ma de haine si m-au pus sa stau la perete ca un detinut...mi-au cerut datele de identificare si am zis ca nu am buletin la mine..si din frica ca ma vor amenda fara nici un drept am dat date false, dar se pare ca si gresite si in final le-am dat buletinul...au inceput cu amenintari ca o sa merg la puscarie si imi dau amenda penala...se poate asa ceva pentru simplu fapt ca am dat date false?...mi-au scris un PV si mi-au dat s-l semnez dar am refuzat si din pacate nu ma-m uitat sa vad daca pe acel PV e scris amenda penala sau contraventionala...
In in cazul in care nu vrei sa semnezi aceasta amenda care sunt consecintele?

Astept cu interes un raspuns din partea Dvs.
Multumesc anticipat
Este exclusa amenda penala,posibil contraventionala pe legea 61/1991.
Da am vazut si eu in legea 61/1991 dar nu eram sigur.Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor prin care s-a aplicat sancţiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Politia locala. legitimare. gab93 gab93 Salut, Noaptea (ora 3) asta am iesit pur si simplu la un non-stop sa-mi iau un energizant. Surpriza, am fost oprit de politia locala si mi-au cerut sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenþionalã conform legii nr. 61/1991 Caps Caps Bună ziua. Deşi speram să nu ajung niciodată într-o asemenea situaţie, iată că s-a întâmplat. În seara de 8 februarie am fost coborât din ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o plangere contraventionala? BogdanMihalache BogdanMihalache Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru o amenda primita pe baza legii 61/1991, privind linistea publica, pe motiv ca \\"am fortat intrarea ... (vezi toată discuția)