avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate anula o plangere contraventionala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate anula o plangere contraventionala?

Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru o amenda primita pe baza legii 61/1991, privind linistea publica, pe motiv ca "am fortat intrarea intr-un camin de studenti dupa ora permisa, fara sa ma legitimez".
Paznicul a fost impotriva mea de la inceput, eu i-am prezentat buletinul, dar a refuzat sa ma lase in camin, in conditiile in care lucrul asta se intampla frecvent, pentru ca vin in vizita la prietena mea, care locuieste acolo. Mentionez ca era si ea de fata atunci.
Am incercat sa conving paznicul in vreo 2 randuri, parasind caminul si intorcandu-ma, pentru ca nu aveam unde sa stau in noaptea aia. El a chemat politia de 2 ori. Prima oara mi-au spus ca n-au ce face, daca asa e regulamentul caminului si au incercat sa-l convinga pe paznic sa ma lase in camin. A doua oara au vazut ca am insistat asupra paznicului si mi-au dat amenda de 500 lei. Eu am refuzat sa o semnez, pe motiv ca nu am patruns fortat si nici nu am refuzat sa ma legitimez. Totul s-a intamplat pe holul caminului, la parter si chiar cand au vrut sa imi dea amenda eram in afara caminului, pe scari. Plus ca am insistat ca paznicul sa imi ia datele din buletin si el n-a vrut. Asa ca am facut contestatie.
Acum am primit o intampinare, de la directiea generala de politie, plina de invocari ale unor legi si cazuri, in care explica practic acelasi lucru stupid: ca "mi-am fortat intrarea in camin, fara sa ma legitimez"!! Mi se cere sa raspund in termen de 10 zile la ea.
Ce se intampla daca nu raspund? Nu stiu sa o formulez si deja m-am saturat sa stau sa formulez de o mie de ori ce s-a intamplat, de parca am facut vreo crima. N-am chef de amenda dar nici sa stau prin sali de tribunal.
Pot sa anulez cumva plangerea contraventionala? Platesc vreo cheltuiala in plus? Ca nici asta nu as vrea...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanMihalache , utilizator 15:57, 6 Mai 2014
Anularea PV contraventie poate fi dispusa numai de instanta de judecata
BogdanMihalache a scris:

ca "mi-am fortat intrarea in camin, fara sa ma legitimez"!!




pai daca ai refuzat sa te legitimezi , "respectivii" cum au stiut unde si cui sa trimita invitatia ?
~ Conținut șters la cerere ~
minione a scris:



pai daca ai refuzat sa te legitimezi , "respectivii" cum au stiut unde si cui sa trimita invitatia ?


Respectivii au luat relatii de la paznic,de la fata ,avand in vedere
in conditiile in care lucrul asta se intampla frecvent, pentru ca vin in vizita la prietena mea, care locuieste acolo. Mentionez ca era si ea de fata atunci.





Daca vreti sa platiti amenda si sa renuntati la judecata, puteti face o cerere de renuntare la judecata, intemeiata pe dispozitiile art. 406 din NCPC.
Cererea o puteti depune la registratura instantei sau o puteti trimite prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Nu cred ca politia va cere cheltuieli de judecata, intrucat este reprezentata in instanta de proprii consilieri juridici.


Am ales sa nu raspund la intampinare si astazi mi-au trimis o citatie, cu termenul de prezentare pe 17 iunie. Pot sa mai depun cererea de renuntare la judecata? Nici eu nu cred ca ar avea pentru ce sa ma puna sa platesc cheltuieli... Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
BogdanMihalache, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie Florin111 Florin111 Recent am avut o altercatie cu un agent de paza care mi-a refuzat accesul in magazin .Revenind in magazin ulterior dupa cca.30 de minute ,am fost abordat de ... (vezi toată discuția)
Primire proces verbal aurelian12 aurelian12 in cat timp imi vine acasa un proces verbal nesemnat de la data in care a fost scris ? Procesul a fost intocmit in cluj si trebuie sa vina in satu mare. (vezi toată discuția)
Contestatie amenda data de jandarm elena2013 elena2013 Buna seara, sunt student si am primit o amenda contraventionala de la jandarmerie, deoarece am avut un schimb de replici cu seful de camin. Am fost provocat ... (vezi toată discuția)