in cat timp imi vine acasa un proces verbal nesemnat de la data in care a fost scris ? Procesul a fost intocmit in cluj si trebuie sa vina in satu mare.
Pentru a va raspunde la intrebarea aceasta trebuie luate in calcul cateva chestiuni:
1. Dorinta politistilor de a "va pune la punct" pentru ca ati refuzat semnarea procesului verbal;
2. Imprejurarea ca necomunicarea pv-ului in termen de o luna conduce prescriptia executarii sanctiunii "Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. " art. 14 alin. 1 din OG nr. 2/2001.
In fapt politistul elibereaza o dovada pentru 15 zile atunci cand retine permisul sau talonul insa va comunica procesul verbal doar in ziua cu numarul 30. V-ati prins, nu-i asa ? In cele 15 zile care constituie diferenta dintre termenul pentru comunicarea PV si termenul pentru care s-a eliberat dovada o sa fiti tracasat, o sa mergeti pe la politie cu "saru'mana" si acolo o sa vi se arate cine e seful.
Toata aceasta smecherie se bazeaza pe faptul ca nu ati putea sa faceti plangere pana nu primiti procesul-verbal. Gresit! Faceti imediat plangerea si depuneti copia dovezii. Pe urma n-au decat sa comunice procesul verbal cand vor ei.
nu am avut probleme cu politia rutiera...am vrut sa intru in camin si nu m-au lasat pentru ca nu am legitimatie de camin...sunt student in cj si sunt din sm. am vrut sa merg la niste colegi...si a chemat politia...nu am vrut sa le dau buletinul...la sectie le-am dat buletinul sa scrie procesul verbal si am zis ca nu il semnez...au zis ca aici nu ne jucam de-a politia....cred ca mi-au dat 1 mil amenda....oricum eram doar curios in cat timp imi ajunge procesul verbal la Satu Mare. merci de raspuns