avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua copilul?-Domiciliu minor si autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua copilul?-Domiciliu minor si autoritate parinteasca

buna seara.am un baietel de aproape 4 luni,eu cu tatal sau nu am fost casatoriti,pe timpul sarcinii am stat la el pana cand sarcina a ajuns la 7 luni,de atunci sunt la parintii mei pt ca pe timpul sarcinii nu am fost protejata deloc,am muncit si am fost foare suparata,iar din aceasta cauza am nascut mai devreme de termen,copilul este trecut in numele lui,am incercat sa stau din nou la el dupa nastere dar plangeam din orice intervenise depresia postpartum,el nu ma crezut,dar la insistentele doctorei mele genecoloage si a parintilor mei ma adus acasa,mai ales ca eu aveam nevoie de igiena si acolo nu o puteam avea,luvrurile au degenerat intre noi si nu ne mai intelegem deloc,el nu doreste sa plece de langa ai lui cu toate ca are posibilitate,eu am vb si cu psiholog si mi-a spus sa il tin putin departe de copil,a fost vb de sase zile,tin sa mentionez ca nu vine zilnic la copil,si pe deasupra se afiseaza cu femei si posteaza poze pe site-uri de socializare,in tot timpul acesta au fost multe certuri si multe cuvinte urate la adresa mea si alor mei,ma adus in stare sa ii spun si eu,eu l-am inregistrat,imi spune ca dupa ce va face copilul 1 an jum mi-l va lua,el momentan nu are conditiile necesare de crestere a unui copil,dar in vara isi face casa,el are mai multi banii ca mine momentan,pt ca eu momentan stau acasa cu copilul si iau indemnizatia acea de 200 de ron,copilul nu duce lipsa de nimic,si el mi-a spus ca nu imi poate reprosa niciodata ca nu am grija de copil,eu nu am iesit niciodata nicaieri fara sa nu iau copilul cu mine si nici nu voi face asa niciodata il iubesc prea mult.Imi este teama el are o asociatie de pamant este P.F.,ce stiu este ca o administreaza,are 2 autoturisme pe numele sau si utilaje agricole,crede-ti ca mi-l poate lua,ma ameninta ca il va lua cu bani,il va tenta,iar eu i-am spus ca il dau in judecata pt pensie de intretinere la care raspunsul sau a fost ca imi va da 170 ron,pe mine nu ma intereseaza cat imi da dar vreau sa obtin copilul,dar nu ma deranjeaza sa avem custodia comuna,am sanse sa castig in instanta?
Da, aveti foarte mari sanse.

Tinand cont si de varsta foarte mica a copilului, sansele sunt destul de mari sa obtineti stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Din moment ce copilul se afla la dvs. aveti sanse imense sa va ramana copilul mai ales datorita varstei.
Va trebui insa sa mergeti la proces si sa va aparati.
Nu aveti venituri, aici aveti o slabiciune. Mare. In rest, toate sansele; daca acel copil a putut trai cu dv. 1 an, inseamna ca poate si dupa 1 an. Dar ar trebui sa va cautati un venit macar in momentul in care va da in judecata.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Naomi 13 Naomi 13 Buna ziua, de curând m-am despărțit de concubinul meu ,noi avem o fetiță de 7 luni. Pe parcursul sarcinii el s-a înrăutățit și a început sa mă ... (vezi toată discuția)
Escrocherie contract vanzare cumparare cu renta viagera carrie carrie Sunt o persoana simpla,stau intr-o tara din Africa care si-a pierdut bunica excrocata de o verisoara de al 2-lea grad a ei care s-a facut vazuta numai cand a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)