avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina motiv de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina motiv de concediere

Buna ziua! As avea si eu nevoie de o informatie : o persoana daca este insarcinata poate fi concediata?Mentionez ca seful poate invoca alt motiv si nu cel al sarcinii, este legal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:06, 9 Martie 2009
Asa am apreciat si eu...
sper numai ca, in fata instantei, sa fiu la fel de convingator ca si a_k :)

p.s. parca imi aduc aminte ca OUG prevede si o amenda in cazul concedierii abuzive a salariatei gravide, asa ca sa sporeasca haosul :(
In locul dvs. eu nu mi-as face probleme in acest caz. Ea a lipsit nemotivat asa de mult timp incat eu tind sa va "acuz" pe dvs. ca ati fost prea ingaduitori.
Ar fi culmea sa va dea tot ea in judecata!
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Însărcinată de 11 săptămâni, angajată de 6. are voie angajatorul să mă dea afară? Anca1993 Anca1993 Daca sun insarcinata de 11 saptamani si lucrez de 6 saptamani,angajatorul are voie sa ma dea afara daca iam prezentat documentul precum sunt insarcinata (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată, mi-a fost rău și am anunțat angajatorul că nu pot merge la serviciu. pot fi concediată? Flori0502 Flori0502 Buna ziua, sunt angajata de 1 an . In urma cu o luna am aflat ca sunt insarcinata . Ieri findca mia fost rau nu am putut merge la munca mi-am anuntat ... (vezi toată discuția)
Încetare contract de muncă în perioada sarcinii. ce pot face ca să beneficiez de drepturile pe care le-aș fi avut dacă eram angajată în momentul nașterii bebelușului? Ramomary Ramomary Buna ziua.Sunt insarcinata in 14 saptamani iar azi am fost sa mi fac dosaru pt risc si angajatorul mi a zis ca nu se poate pt ca mi a desfacut contractu de ... (vezi toată discuția)