avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare microintreprindere. Probleme cu banca la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare microintreprindere. Probleme cu banca la contractul de subinchiriere.

buna ziua,
am niste probleme cu privire la infiintarea unei microintreprinderi. acum 6 luni am vandut vechiul apartament, am facut credit ipotecar la banca si am cumparat un alt apartament. in momentul de fata mi-am schimbat jobul si sunt nevoit sa imi deschid microintreprindere, doar ca avand credit ipotecar ( cu specificatie ca nu se poate inchiria decat cu acordul bancii) nu pot face contract de subinchiriere pentru noua firma ci numai contract de comodat pe o singura camera, eu avand nevoie sa decontez cat mai multe cheltuieli, altfel voi face foamea.
va rog frumos sa imi spuneti daca exista solutii la aceasta problema #-o

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:14, 9 Martie 2013
Daca faceti contract de inchiriere veti plati impozit 16%.Daca nu veti avea cheltuiala cu chiria,veti platiti impozit pe dividende tot de 16%.
Cheltuielile cu utilitatile le puteti deduce si in baza contractului decomodat proportional cu suprafata din contractul decomodat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Contractul de închiriere se face între proprietarul apartamentului şi societatea care se va înfiinţa. Eu cred că acordul băncii trebuie şi în situaţia unui contract de comodat care este tot o închiriere dar pentru care nu se plăteşte chirie.
Cu privire la decontarea cheltuielilor nu puteti deconta mai mult decât foloseşte societatea, adică societatea va plăti cheltuielile de utilităţi proporţional cu suprafaţa închiriată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. La o societate nou infiintata as dori sa fac un contract de comodat pentru utilajele care urmeaza a fi folosite intre persoana fizica ( proprietarul ... (vezi toată discuția)
Infintare srl-sediu social lida_ro lida_ro Buna seara. M-ar interesa la infintarea unui SRL, cum e mai bine sa procedez pentru sediul social,trebuie facut act de comodat?sau de inchiriere a unei camere ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)