avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFINTARE SRL-SEDIU SOCIAL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFINTARE SRL-SEDIU SOCIAL

Buna seara.
M-ar interesa la infintarea unui SRL, cum e mai bine sa procedez pentru sediul social,trebuie facut act de comodat?sau de inchiriere a unei camere sau a intregului apartament de bloc?Apartamentul este proprietatea parintilor si la ora actuala locuiesc in el,iar parintii sunt plecati in strainatate.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 10:35, 4 Februarie 2013
Act de comodat fie pe tot apartamentul, fie pe o camera, nu conteaza.
Daca faceti contract de inchiriere, va trebui sa-l inregistrati la financiar, iar proprietarul va trebui sa plateasca un impozit pe profit din chirii.
Pentru semnarea contractului, va trebui prezenta cel putin a unui parinte.
Apoi, mai vedeti ca va trebuie si acordul vecinilor limitrofi, cu semnatura si de la asociatia de proprietari.
Contractul pentru spatiu, indiferent ca este comodat sau inchiriere, se poate semna si de o alta persoana care este imputernicita in acest scop de proprietari, puteti fi chiar dumneavoastra.
Asa cum vi s-a precizat in postarea anterioara aveti nevoie si de acordul vecinilor, exista un formular special in acest sens.
Buna ziua
Daca faceti un contract de comodat, aveti avantajul ca nu trebuie sa platiti chirie, in caliate de S.C., si nici impozit, in calitate de proprietar PF. Imobilul vi se acorda cu titlu de folosinta gratuita si puteti stabili, prin contractul de comodat, sa platiti diverse cheltuileli ca beneficiar (S.C.), cum ar fi: facturi utilitati, intretinere, sau nu.
Daca faceti contract de inchiriere aveti avantajul ca puteti inregistra factura de chirie a spatiului in contabilitatea firmei, la fel si facturile si intretinerea, dar va trebui sa platiti impozit pe venit (mai bine zis parintii d-voastra).
Daca inchiriati/ comodatati intreg apartamentul, puteti achita faturile in intregime pe firma; daca inchiriati/ comodatati partial, veti putea plati facturile proportional cu suprafata inchiriata/ comodatata.
Verificati la Primaria locala, sa nu exista vreo taxa speciala (cum este "taxa de liniste") pe care sa o plateasca societatile in functie de suprafata sediului social ;)
mult succes!
Pentru informarea utilizatorului @lidia_ro: avantajul cheltuielilor de intretinere este aparent, nu este chiar asa de simplu, inchiriezi propriul apartament si toate cheltuielile de intretinere intra pe firma ca si cheltuieli deductibile.
lucian huzum a scris:

Pentru informarea utilizatorului @lidia_ro: avantajul cheltuielilor de intretinere este aparent, nu este chiar asa de simplu, inchiriezi propriul apartament si toate cheltuielile de intretinere intra pe firma ca si cheltuieli deductibile.


Nu vreau sa va combat, dar, avand in vedere faptul ca, pt a putea beneficia de venituri din firma se poate doar la sf de an si dupa plata unui impozt de 16% pe profit, pentru unii s-ar putea sa constituie un avantaj faptul ca isi pot plati cheltuielile lunare ale apartamentului cu bani "din firma"......zic si eu asa.....

Alte discuții în legătură

Infiintare microintreprindere. probleme cu banca la contractul de subinchiriere. ionutd ionutd buna ziua, am niste probleme cu privire la infiintarea unei microintreprinderi. acum 6 luni am vandut vechiul apartament, am facut credit ipotecar la banca si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Aneely Aneely Sunt asociat unic a unei firme,care are contract de comodat ptr spatiu folosit si vreau sa schimb acest contract in contract de inchirie declarat la fisc ... (vezi toată discuția)
Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)