avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere

Sunt asociat unic a unei firme,care are contract de comodat ptr spatiu folosit si vreau sa schimb acest contract in contract de inchirie declarat la fisc platit etc...Mentionez ca atat firma (unde sunt unic asociat )cat si spatiu (unde sunt proprietar)sunt ale mele .Deci pot face un contract de chirie intre firma mea si spatiul meu ? (Firma are sediul social aici prin contract decomodat)
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Aneely , utilizator 13:26, 22 Februarie 2017
Buna ziua!

Puteti face asta si puteti deduce si cheltuieli de intretinere/ facturi utilitati (proportional cu suprafata inchiriata).
Sa fiti atent la modificarile legislative de anul trecut in ceea ce priveste impozitele pe cladiri, spatiul respectiv va fi incadrat ca nerezidential (daca nu este deja, nu stiu ce activitati aveti acolo).

N.M.
va multumesc pentru raspuns.este vorba de un spatiu de 140 mp , din care 90 mp petru laborator catering si restul pentru birouri firma.
da, anul trecut am declarat la fisc ca am acest contract decomodat ptr laboratorul de catering si ca imi deduct toate cheltuielile. anul aceasta am achitat deja impozitul pe casa pentru intreg anul.
deci, daca fac contract de chirie pe o suma de 14000 lei/luna , ce trebuie sa fac cu ce am declarat la fisc ptr impozitul de anul viitor ?
ps. am uitat sa precizez ca firma este pe impozit pe venit.

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)
Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil pers. fizica/juridica ? kozmo kozmo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare pentru d-voastra: detin un imobil - persoana fizica. Doresc renovarea acestuia si transformarea lui intr-o cladire de ... (vezi toată discuția)