avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... transferul dreptului de folosinta pentru proprietatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

transferul dreptului de folosinta pentru proprietatea comuna

buna ziua! am si eu mare problema! azi am fost citata in calitate de faptuitor in cauza in urma plangerii penale facuta de un urmas al unei familii ce a locuit in blocul nostru.
mentionez ca familia aceasta a decedat in urma cu cativa ani. aceasta familie are doi baieti. unul care a locuit la noi in scara si cu care am avut noi de-a face. neavand bani din ce trai pentru ca nu mai reusea sa isi achite cheltuielile lunare, a venit la noi si ne-a dat boxa pe care o avea(mentionez ca niciun proprietar din bloc nu are acte pe boxe,fiind un spatiu comun.noi i-am dat 350 de lei pentru aceasta,el renuntand la ea in favoarea noastra. acesta a decedat si el anul trecut.
acum celalatat baiat,ramas in viata, se judeca cu sotia fratelui lui decedat pentru a-si imparti averea, iar la impartire au adaugat si boxa.
cum sa primesc citatie azi ca a doua ZI sunt chemata cu avocatul la politie#-o? astia au innebunit?
cum sa procedez? ce ma sfatuiti sa fac? eu renunt la ea,dar banii cine mi da inapoi?
multumesc anticipat!
astept urgent solutiile dvs!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:17, 12 Martie 2013
boxa este trecuta la fiecare apartament in contractul de vinzare cumparare sau este la subsol si au acees acolo toti prop din bloc si isi fac cate o boxa dupa bunul plac si ntelegere cu coproprietarii .?? daca este asa nu aveti nici o vina este coproprietate ,luati legatura cu un avocat si mergeti dati o declaratie is apoi se va da NUP
Multumesc pentru promptitudinea dvs!
Boxa nu apare in contractul de vanzare-cumparare al proprietarilor!
De pe o zi pe alta, nu am cum sa imi iau un avocat. Timpul este prea mult scurt!
Vroiam sa va intreb, mai exact, cum voi proceda? Eu dau o declaratie ca nu am nimic de ascuns,dar daca nu se poate sa raman cu boxa,imi vreau banii inapoi !

(EDIT - Va rog sa nu mai folositi exclusiv litere mari)
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Adriantot, moderator
Puteti da o declaratie in care sa descrieti cum s-au petrecut lucrurile la momentul in care ati intrat in posesia boxei.
In masura in care lucrurile se complica la organul de politie solicitati prezenta unui avocat, ales de dvs.
Era bine daca aveati o chitanta pentru suma de 350 lei pe care ati dat-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Francisc Gerber, Avocat
In conditiile mentionate in care boxa nu reprezinta proprietate individuala ci este parte comuna nu poate face obiectul unei tranzactii
Fiind parte comuna ,aspectul ca dvs ati inteles sa dati curs pretentiei financiare ,reprezinta strict conventia asumata de parti la momentul respectiv
Neavand proba indubitabila =document justificativ legal , nu puteti ridica pretentii asupra sumei acordate la preluarea spatiului comun
@camelia_30

Nu renuntati la nimic.
Acea boxa face parte din proprietatea comuna, iar dv. trebuie sa va rezolvati situatia cu aceasta in cadrul asociatiei de proprietari, nu la politie.
Deci mergeti la presedintele asociatiei si intocmiti cu acesta un contract de inchiriere, cu sau fara plata, in care vi se cedeaza de catre asociatie folosinta acelei boxe.

La politie, daca va duceti, si trebuie sa va duceti daca ati primit citatie, spuneti ca boxa nu este proprietate privata, asa ca impartirea ei alaturi de celelalte bunuri imobile ale raposatului este falsa. Spuneti ca dv. aveti un aranjament cu asociatia de proprietari care administreaza proprietatea comuna.
Ca in trecut cand vi s-a transferat dreptul de folosinta asupra boxei a fost un aranjament intre dv. si proprietarul decedat, dar acesta nu a avut niciun drept de proprietate asupra boxei.

Alte discuții în legătură

Abuz presedinte asociatie de proprietari MagicPlanet99 MagicPlanet99 Buna ziua , La mine in bloc fiecare si-a construit la subsolul blocului ,boxa dupa propiul plac , dupa ce am intrebat vecinii detinatori de boxe cum au ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc carp_constantin carp_constantin Buna ziua. Am cumparat recent un apartament cu 3 camere intr-un bloc. Cei de la care am cumparat apartamentul, utilizau si o boxa afata la etajul la care este ... (vezi toată discuția)
Deținere boxa in subsolul unui bloc maziludan83 maziludan83 Buna seara.As dori dacă se poate sa ma ajutați cu răspunsul la o întrebare...este legală deținerea unei boxe in subsolul unui bloc(construit in anul ... (vezi toată discuția)