Buna seara.As dori dacă se poate sa ma ajutați cu răspunsul la o întrebare...este legală deținerea unei boxe in subsolul unui bloc(construit in anul 1981).
Dacă este,as dori sa stiu care sunt criteriile pt împărțirea acestora in așa fel încât fiecare apartament sa beneficieze de un spațiu de depozitare.
Imobilul de locuit in comun detine din constructie spatii delimitate si compartimentate pentru a fi utilizate drept boxe sau este vorba despre delimitari si compartimentari neautorizate executate de catre locatari ?
Sunt încăperi străbătute de țevi pe care locatarii le-au închis după bunul plac cu uși.Accesul la robineții de pe coloane este oprit de aceste usi.Spre exemplu dacă ai o urgentă și ai nevoie sa închizi apa de pe o coloana trebuie sa identifici a cui e boxa,sa te duci la persoana respectiva sa îl anunți și el sa vina sa îți deschidă usa.
Mai nou,la vânzarea apartamentului se vând și boxele(1000 RON)deși nu exista titlu de proprietate pe ele.
Este la limita legii, in sensul ca boxele nu au fost prevazute ca anexe (poz. .... ) in documentatia tehnica aferenta apartamentelor si au fost construite de catre locatari, fiecare dupa cum a considerat si dupa cum s-a orientat. Posibil sa fi existat o intelegere tacita intre locatari la data constructiei boxelor si fiecare sa-si fi construit boxa dupa posibilitati.
Pentru identificarea boxelor este solutie - se face un plan cu amplasarea boxelor in subsol si se scrie direct pe plan cui apartine. In subsol se gasesc ventilele de separare pe coloane si acestea se stie sigur unde sunt amplasate. Se pot pozitiona si pe plan.
Legat de vanzarea apartamentului impreuna cu boxa aferenta. Daca s-a investit in boxa, este normal ca investitorul, daca vinde apartamentul sa vrea sa recupereze si banii investiti in boxa. Pretul boxei (separat sau impreuna cu apartamentul) se stabileste prin intelegerea partilor.
Înțelegerea tacită a fost ca 30 de apartamente au boxe chiar și de 10 m pătrați in timp ce restul...nu.Nu e normal ca ele sa fie împărțite in mod egal fiecărui apartament(de exemplu o boxa de 10 m pătrați poate fi folosită de trei apartamente)?Cum se poate convinge administrația sa le împartă in mod egal?
Achizitionare boxa
doru6
O colega a cumparat undeva prin anul 1970 o boxa de la o vecina, vecina care nu era oarecum la acea data proprietara a respectivei boxe in sensul ca facuse ... (vezi toată discuția)