avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legala folosirea acestui program pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere?

Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca scopul este doar pentru folosinta proprie? E mai usor sa accesez pdf-ul daca il am salvat in calculator decat daca trebuie sa ma duc pe scribd sa-l vizionez. E contraventie/infractiune? Poate sa aiba dreptul la despagubiri autorul pdf-ului daca folosesc acest program? (inca odata, decat pentru folosinta proprie, fara sa-l distribui nimanui). As vrea sa stiu daca e legal sau nu ca sa stiu daca pot sa folosesc sau nu acest program. Eu am platit ca sa am acces la acel pdf.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters224507, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters224507 , utilizator 13:48, 26 Martie 2013
Eu am dreptul sa accesez acel document. Am cumparat accesul la respectivul document. Insa nu am dreptul sa il descarc. Ma interesa daca e infractiune descarcatul acelui document (pentru care autorul mi-a dat dreptul sa il accesez) sau doar o incalcare a termenilor stabiliti de autor. Accesarea nu are cum sa fie infractiune din moment ce am platit pentru a avea acces la document. Daca nu plateam nici nu aveam cum sa il accesez.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters224507, utilizator
Pe scribd vizualizarea e gratuita, deci cum poti sa incalci vre-o lege din moment ce platesti dreptul de descarcare ?!
Cum sa spun: din moment ce ati platit detinatorului real al drepturilor de autor (deci nu unui forum de spart si piratat fisiere) accesul la acel document, faptul ca il descarcati sau nu pe calculator nu are importanta. Legea va permite sa faceti o copie de siguranta a inregistrarilor de care dispuneti, in cazul ca dispar de pe internet sau pierdeti accesul la ele. Asta nu inseamna ca aveti dreptul sa oferiti documentul tertilor, va puteti bucura de el doar in mod personal.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator
Am platit detinatorului real al drepturilor care e si proprietarul forumului/site-ului care mi-a pus la dispozitie respectivul fisier (e vorba de un curs). Dar pentru ca in trecut a avut probleme cu unii care ofereau documentul tertilor a dezactivat optiunea de download. Posibil sa fie si alta lege la ei, e un site strain. Banuiesc ca eu trebuie sa respect legea romanesca atat timp cat fizic sunt in Romania chiar daca site-ul e strain.
Catre fontane:

Din cate inteleg, ai primit un link catre un pdf privat postat pe Scribd, iar titularul dreptului de autor ti-a stabilit limitarile utilizarii (desi ai dreptul sa accesezi materialul pdf pe computer sau smart phone, download-ul nu pare sa se numare printre utilizarile aprobate).

Strict juridic, pentru a-i respecta drepturile titularului si a evita posibile notificari de incalcare, trebuie sa folosesti pdf-ul doar in conformitate cu indicatiile acestuia si licenta acordata.

Pentru a-ti face o idee, link-ul de mai jos ilustreaza modalitatile in care titularul dreptului de autor poate autoriza sau limita folosirea materialului sau de catre utilizatorii Scribd:

[ link extern ] -

Alte discuții în legătură

Programul "torch" este interzis sau nu? elena138 elena138 Buna seara! Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind \\"Torch\\" sau e la fel de interzis ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)