avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legala folosirea acestui program pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere?

Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca scopul este doar pentru folosinta proprie? E mai usor sa accesez pdf-ul daca il am salvat in calculator decat daca trebuie sa ma duc pe scribd sa-l vizionez. E contraventie/infractiune? Poate sa aiba dreptul la despagubiri autorul pdf-ului daca folosesc acest program? (inca odata, decat pentru folosinta proprie, fara sa-l distribui nimanui). As vrea sa stiu daca e legal sau nu ca sa stiu daca pot sa folosesc sau nu acest program. Eu am platit ca sa am acces la acel pdf.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters224507, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters224507 , utilizator 13:48, 26 Martie 2013
Legea bate licenta, termenii de serviciu, conditiile generale si contractul. Anumite drepturi nu pot fi limitate chiar daca utilizatorul se declara de acord cu limitarea lor. Fiind vorba de legislatiile a n-spe tari (ale serverului, sediului companiei, utilizatorului, celui care publica), e suficient ca o singura tara sa nu permita alienarea dreptului la copie de siguranta pentru a face copie de siguranta in mod legal.
E legal sa fac copie de siguranta prin intermediul butonului de printare ecran daca nu pot descarca pdf-ul pentru ca nu am optiune de download?
Din moment ce ati platit accesul, copia de siguranta e legala indiferent de mijloacele prin care e obtinuta. Dreptul la copie de siguranta a fost testat de tribunalele multor tari, in ce priveste testarea unei licente stiu ca niciun tribunal olandez nu s-a pronuntat vreodata asupra valabilitatii licentelor software sau de media distribuite prin internet. Au fost multe verdicte pentru violarea drepturilor de autor, plata contributiei pentru distribuire de imagini sau muzica, dar niciuna privitoare la licenta dintre un utilizator casnic si vanzatorul de software/media. Nu stiu precis cum e in Romania in privinta asta, dar din moment ce nu e vorba doar de legile romanesti, nu este singura legislatie care conteaza in privinta asta.
Multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea o intrebare.
Daca folosesc "translate with bing" pentru a traduce forumul respectiv care e intr-o limba straina si documentul respectiv incalc drepturile de autor? Forumul se deschide intr-un site numit www.microsofttranslator.com daca folosesc "translate with bing". Iar informatiile din forumul respectiv sunt decat pentru membri ce au platit accesul la forum. Pot avea acces si altii la informatiile respective daca as folosi microsofttranslator?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
ContSters224507, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul "torch" este interzis sau nu? elena138 elena138 Buna seara! Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind \\"Torch\\" sau e la fel de interzis ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)