avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare comision de risc

In anul 2007 am achizitionat un imprumut bancar in CHF, imprumutul bancar fiind de nevoi personale garantat ipotecar pe o perioada de 25 ani. In acest contract de imprumut exista si un comision de risc de 1% din valoarea imprumutului platibil lunar inclus in rata creditului. Dupa o consiliere cu un consilier financiar am inteles ca acest comision de risc este o plata ilegala pe care nu ar fi trebuit sa o platesc el fiind deja garantat ipotecar. Vreau sa va intreb daca exista posibilitatea de a-mi recupera acest comision de risc si daca exista si posibilitatea de a nu-l mai plati pe perioada contractuala ramas???????
Cel mai recent răspuns: cotycosty , utilizator 09:00, 27 Aprilie 2013
Încercaţi în prealabil medierea cu organismul bancar, dacă nu ajungeti la un numitor comun, apelati la instanta de judecata, mai ales ca exista practica judiciara în acest sens.
eu propun sa mergeti direct la un avocat, am incercat si eu la banca si primiti un raspuns sec de genul : este articolul X din contractul de credit pe care l-ati semnat. asa ca, contractul + aditionale +extrase + toate cele si discutati cu un avocat.
Am trimis cererea privind anularea si recuperarea acestui comision de risc, cum am fost consiliat, si am primit de la banca respectiva, un raspuns de genul ai semnat asa iti trebuie...si ce consider anormal e raspunsul cererii care este semnata de directorul de sucursala din orasul meu ... consider ca el nu poate lua o astfel de decizie .... de obicei orice document imi aparea in privinta acestui credit era semnat de la Bucuresti...pare ca vrea sa ma faca pe fatza...
Vreau sa va cer ajutor la toti cei care sunteti in masura, ma gandesc sa contactez un avocat. Am vazut de curand in tv, cum au fost persoane care au castigat procesul, cu titlul definitiv si bancile sunt obligate sa returneze si sa anuleze comisionul de risc.
Si mai cred ca directorul de agentie si-a depasit atributiunile, semnand acest raspuns...imi da impresia ca a facut un raspuns cum a crezut dansul, ca sa nu-si deranjeze sefii de la Bucuresti.
Daca exista un avocat, care ar putea fi interesat ... as vrea sa intram in contact, sa vedem daca ajungem la un numitor comun, locuiesc in judetul Hunedoara.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
cotycosty, utilizator
Da, au castigat procesul, iar banca a castoigat recursul definitiv, deoarece ordonanta 50/2010, pe baza careia s-a cerut restituirea acelui comision, prevede doar specificarea acestora cu denumire si cuantum, si nu exclude anumite. De asemenea a castigat si cheltuielile de judecata, tot banca. Asa ca daca doriti puteti sa ii dati in judecata, dar aveti sanse mari sa castige ei acum, ca s-a creat precedentul.
In tv a fost specificat ca bancile vor returna acesti bani si sentinta a fost cu titlul definitiv.
Deci banca din cate am inteles a cerut o pasuire pana in luna iunie-iulie.
Prin urmare procesul este in favoarea clientilor si nu a bancii .
Chiar in acesta luna a fost difuzata stirea in tv.
Voi cum credeti ca ar fi mai indicat?

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera un comision de risc oprit de o banca . maxxwollf maxxwollf am avut un credit la [banca] pe care l-am achitat de vreo 4 ani ,si am auzit la stiri pe un post de radio ca banca respectiva a fost singura care a oprit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau banca in judecata - clauze abuzive Andra24 Andra24 Buna , Ne-am gandit sa dam banca in judecata insa as dori sa stiu daca am sanse de castig . Situatia este urmatoarea - avem un credit ipotecar in CHF ... (vezi toată discuția)
Inlocuire comision risc cu comision administrare banca alinatug alinatug Institutia bancara la care am un contract de credit ipotecar a facut un comunicat din care citez : \"In vederea aplicarii prevederilor OUG 50/2010 si a ... (vezi toată discuția)