Încercaţi în prealabil medierea cu organismul bancar, dacă nu ajungeti la un numitor comun, apelati la instanta de judecata, mai ales ca exista practica judiciara în acest sens.
eu propun sa mergeti direct la un avocat, am incercat si eu la banca si primiti un raspuns sec de genul : este articolul X din contractul de credit pe care l-ati semnat. asa ca, contractul + aditionale +extrase + toate cele si discutati cu un avocat.
Am trimis cererea privind anularea si recuperarea acestui comision de risc, cum am fost consiliat, si am primit de la banca respectiva, un raspuns de genul ai semnat asa iti trebuie...si ce consider anormal e raspunsul cererii care este semnata de directorul de sucursala din orasul meu ... consider ca el nu poate lua o astfel de decizie .... de obicei orice document imi aparea in privinta acestui credit era semnat de la Bucuresti...pare ca vrea sa ma faca pe fatza...
Vreau sa va cer ajutor la toti cei care sunteti in masura, ma gandesc sa contactez un avocat. Am vazut de curand in tv, cum au fost persoane care au castigat procesul, cu titlul definitiv si bancile sunt obligate sa returneze si sa anuleze comisionul de risc.
Si mai cred ca directorul de agentie si-a depasit atributiunile, semnand acest raspuns...imi da impresia ca a facut un raspuns cum a crezut dansul, ca sa nu-si deranjeze sefii de la Bucuresti.
Daca exista un avocat, care ar putea fi interesat ... as vrea sa intram in contact, sa vedem daca ajungem la un numitor comun, locuiesc in judetul Hunedoara.
Va multumesc!
Da, au castigat procesul, iar banca a castoigat recursul definitiv, deoarece ordonanta 50/2010, pe baza careia s-a cerut restituirea acelui comision, prevede doar specificarea acestora cu denumire si cuantum, si nu exclude anumite. De asemenea a castigat si cheltuielile de judecata, tot banca. Asa ca daca doriti puteti sa ii dati in judecata, dar aveti sanse mari sa castige ei acum, ca s-a creat precedentul.
In tv a fost specificat ca bancile vor returna acesti bani si sentinta a fost cu titlul definitiv.
Deci banca din cate am inteles a cerut o pasuire pana in luna iunie-iulie.
Prin urmare procesul este in favoarea clientilor si nu a bancii .
Chiar in acesta luna a fost difuzata stirea in tv.
Voi cum credeti ca ar fi mai indicat?