Buna ,
Ne-am gandit sa dam banca in judecata insa as dori sa stiu daca am sanse de castig .
Situatia este urmatoarea - avem un credit ipotecar in CHF achizitionat in 2007 . Problema cea mai mare este cursul CHF insa avem un comision de asministrare care depaseste principalul . As dori sa stiu daca acest comision poate fi considerat abuziv ( l-am avut initial in contract , nu a fost comision de risc ) .
De asemenea as dori sa cer inapoi comisionul de acordare a creditului .
O alta problema ar fi actul aditional pe care banca ne-a obligat sa-l semnam in scurt timp de la semnarea contractului . Mai exact am semnat un contract de vanzare-cumparare in care a fost prezent si un reprezentant al bancii iar dupa doua zile banca ne-a contactat sa mergem de urgenta pentru ca este o problema . Ajunsi acolo ne-au spus ca acel contract va fi anulat daca nu achitam de urgenta un alt credit care l-au descoperit ulterior ca il avem la alta banca , este vorba de un credit de nevoi personale care l-am luat pt a achita avansul la casa , noi nu am ascuns acest lucru bancii si ne incadram cu veniturile pt ambele credite , dar acestia s-au razgandit si ne-au pus intr-o situatie f dificila ca in termen de 2 zile sa achitam datoria la cealalta banca . Ne-am imprumutat de la rude si am achitat cei 8000 euro . Ajunsi la banca cu dovada stingerii creditului de la cealalta banca , acestia au cerut sa aducem de urgenta un coplatitor altfel se anuleaza actul de v-c ( cumparatorul inca nu isi primise banii deoarece banca i-a spus initial ca dureaza cateva zile ) . Am fost fortati de banca sa il aduc pe tatal meu ca si coplatitor altfel pierdeam avansul care nu era deloc mic , plus toate comisioanele initiale , asadar nu am avut alta solutie . Acum regret amarnic ca mi-am implicat tatal intr-o astfel de situatie si ii pot creea probleme in cazul in care nu mai putem achita creditul .
Mentionez ca am atat contractul initial unde suntem doar doi - eu si sotul si actul aditional cu tatal meu semnat dupa cateva zile .
Cu cei de la banca nu se poate discuta , primim acelasi raspuns , absolut nici un ajutor .
Va rog sa-mi spuneti daca avem vreo sansa de castig in instanta , momentan avem intarzieri si ma gandesc ca un avocat ma va costa mult , as vrea sa incerc doar daca am sanse mari .
Multumesc anticipat
aveti sansa de castig . acele comisioane sunt abuzive.
Primul pas : reclamati la protectia consumatorului Biroul Judetean , anexati contractele .
Al doilea pas dati in judecata . Este gratuit .