De-a lungul timpului, au fost mai multe tratamente fiscale, aferente amortizarii din reevaluare, periodic au alternat situatiile cand amortizarea din reevaluare fie a fost deductibila, fie nedeductibila, in ultimii 5 ani s-au succedat 3 situatii de acest fel, va recomandam aprofundarea cu elemente concrete, cand s-au constituit aceste rezerve din reevaluare, ce suma se preteaza impozitarii. (ghid)
.......ca sa stabilim metoda, eu am optat pentru:
Restul reevaluarii imi ramane in conturile analitice de 105. Le voi trece in 1065 numai in cazul instrainarii imobilului
Capitalizarea surplusului din reevaluare = valoarea amortizarii dupa reevaluare – valoarea amortizarii inainte de reevaluare
La ce rand trec rezerva capitalizata in D101?!
As fi scazut din amortizarea contabila partea capitalizata....dar mi-e teama ca trebuie sa o trec la \"de natura veniturilor\".....Nu stiu!
Capitalizarea rezervei inseamna tocmai trecerea ei in 1065, operatiune pe care inteleg din text, nu ati facut-o.
Cred ca cel mai bine este sa completati suma capitalizata ca asimilata veniturilor, la randul 11.2.(prin excludere), intrucat 11.1 se refera la venituri asimilate pentru entitati ce aplica standarde internationale, iar 11.3 la venituri asimilate din reducerea sau anularea filtrelor prudentiale.
Am inregistrat capitalizarea rezervei....tocmai de aceea intreb....
Am inregistrat numai partea nedeductibila...In cazul instrainarii, o sa vin si cu restul contului 105 (analitic x)
O sa o trec la randul 11.2....la rd 11.1 inteleg ca se trec provizioanele....