Buna seara.
Am vazut in noua lege conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o societate pentru a trece la plata impozitului de 3% - microintreprindere. Doua dintre conditii sunt clare: venituri care sa nu depaseasca 65 000 euro si capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.
La ultima cerinta sunt cam incurcata pentru ca se cere ca societatea sa "realizeaza venituri, altele decat cele din activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (exceptie fac doar persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii) in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului".
Societatea pe care o am are ca obiect principal de activitate consultanta - management, dar veniturile realizate au fost obtinute din prestari servicii.
Ma puteti ajuta cu un raspuns, daca ma incadrez sau nu la microintreprinderi?
In opinia mea, ar trebui sa schimbati obiectul de activitate astfel incat acesta sa reflecte natura serviciilor prestate. Mentinerea acestui cod de activitate, face ca incadrarea in categoria mentionata sa fie interpretabila, chiar daca serviciile prestate sunt cele descrise(am presupus ca prestarile de servicii sunt de alta natura deat consultanta si managementul).
Intreadevar, serviciile prestate sunt de alta natura ( sunt trecute ca obiect secundar de activitate). Cineva mi-a spus ca atata timp cat veniturile au fost realizate din alte servicii si nu din consultanta, trebuie sa ma declar micro, dar conform noilor reglementari nu pot. Exista posibilitatea ca societatea sa fie micro atata timp cat nu desfasoara activitati de consultanta, iar in momantul in care acestea survin sa trec la 16% din nou?