avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua!
In urma modificarii legii, nu am inteles exact daca stimulentul de insertie se acorda si daca alegi concediul de crestere a copilului pt 2 ani.
Se acorda doar daca alegi CCC pt un an si revii la serviciu inainte sa implineasca un an copilul? Si daca e obligatoriu ca celalalt parinte sa ia o luna de concediu, atunci sa inteleg ca ar trebui sa revin la serviciu cand copilul implineste 11 luni pentru a beneficia de acest stimulent?
Daca se alege CCC pt doi ani, atunci nu se acorda ub nicio forma stimulentul?
Deci care sunt conditiile acordarii stimulentului de insertie in conditiile legii actuale?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:40, 11 Martie 2013
1. Daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentrul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Daca optati pentru CCC pana la 2 an si reluati activitatea dupa ce va implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentrul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. - Nu este obligatoriu dar daca ambii parinti indeplinesc conditia de a beneficia de CCC atunci cel putin o luna de CCC este alocata celulalt parinte.
- In cazul in care celalalt parinte nu solicita CCC atunci CCC luat de primul parinte se reduce cu o luna (11 luni sau 23 de luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului - lege noua pentru tata ionutr81 ionutr81 buna ziua, recent a aparut o lege inc e priveste cresterea copilului ce mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa participe activ si cat de cat proportional la ... (vezi toată discuția)