avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită URGENT ROG RASPUNS DIN PARTEA CUIVA AUTORIZAT
Discuție deschisă în Executare silită

URGENT ROG RASPUNS DIN PARTEA CUIVA AUTORIZAT

As vrea sa-mi spuneti ce se intimpla daca am primit o hotarire de executare silita(in urma unui credit nerambursat la bcr),in cazul in care nu am nici un fel de bun dar stau la socri si lucrurile sint ale lor.Persoana care a lasat o adresa privind executarea silita a amenintat ci inchisoarea neachitarea banilor.Am citit undeva ca debitele se prescriu dupa 3 ani.va rog sa ma lamuriti pt ca sintem speriati .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:42, 22 Februarie 2009
debitele se prescriu intradevar in termen de 3 ani cu conditia ca in acest timp sa nu existe o cauza de suspendare sau intrupere a prescriptiei - de ex. executarea este o cauza de intreupere a termenului de presciptie.
nu se poate face inchisoare pt debite neachitate, banca ar trebui sa va declare insolvabili, daca nu aveti bunuri si nici nu aveti venituri provenite din salarii sau alte surse, caz in care se poate pune poprire pe orice fel de venituri.
eu zic ca ar trebui sa incercati sa intelegeti cu banca pt ca desi termenul general de prescriptie e de 3 ani acesta se poate prelungi ca urmare a repunerii in termen si inceperea curgeri unui al termen de 3 ani.
de ex. somatia este un act de executare ca are ca efect intreruperea termenului de prescritie, iar un nou termen de prescriptie incepe sa curga de la data actului de executare.

creitul a fost facut in 2003 ,am platit cam un am,cred,dupa care nu am mai putut plati,iar nr. de dosar executare silita este in 2008
am uitat sa specific ca instiintarea este de la eos ksi nu de la banca
Buna ziua! Am incheiat un contract de leasing cu Unicredit Leasing pentru un X5. Am achitat avansul minim de 15%,dar nu am platit nici o rata. Evident,dupa 3 luni,firma de leasing mi-a reziliat contractul. Acum, intrebarea mea este:daca predau masina,firma ma va executa sa platesc si cele 3 rate restante? Daca da,in ce modalitate o va face? Exista posibilitatea reincheierii unui nou contract avand ca obiect tot aceasta masina?
eos ksi este executorul bancar care a primit creanta urmand ca in baza unor comisioane - sau stiu eu cum merge treaba la ei - sa incerce executarea silita.
deci in acest caz termenul de prescriptie de 3 ani incepe sa curga din ziua urmatoare a datei in care sa facut dosarului de executare din 2008 si se implineste in 2011, asa ca asteptati va sa va mai notifice.

Alte discuții în legătură

Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)