avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire bani opriti in plus de executor
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire bani opriti in plus de executor

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma luminati intr-o problema: Am poprire pe salariu, creditori fiind o banca si un IFN. Am fost sunata de catre executorul judecatoresc care s-a ocupat de recuperarea debitului catre IFN pentru a imi restitui niste bani virati in plus.Mi-a spus sa ii comunic contul bancar unde sa imi vireze banii.I-am spus ca nu am alt cont decat cel de salariu si daca imi vireaza acea diferenta in acel cont, imediat ii vor lua cei de la banca creditoare.Nu a fost de acord sa trimita acea diferenta prin mandat postal.
Ceea ce ma nedumereste pe mine este faptul ca, anul trecut am mai avut o poprire unde tot asa au fost niste banuti virati in plus,iar executorul respectiv a virat diferenta in contul sau si eu m-am dus la banca. cu adresa din partea sa si am scos banii.
Mentionez ca sunt din Braila, iar executorul in cauza este la Focsani.
Exista o alta modalitate de a imi recupera acea diferenta fara a -mi fi virata in contul de salariu si sa o ia banca creditoare? Credeti-ma ca am nevoie si de 1 leu. Domnul executor de la Focsani spunea ca oricum nu este o suma mare si nu a vrut sa stea de vorba cu mine pentru a gasi o alta solutie.Era si este foaaarte mandru de statutul dumnealui.
Cum pot sa fac?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 15:11, 14 Martie 2013
Daca nu aveti posibilitatea sa mergeti la executor sa ridicati banii si el vrea neaparat un cont, dati-i un alt cont, al cuiva apropiat si va luati de la acesta banii.
Multumesc frumos.Dar aceasta a fost prima idee care am avansat-o domnului executor: sa ii dau numarul de cont al fiului meu.Dar dumnealui a fost foarte, foarte deranjat de "prostia" mea, si mi-a spus ca nu poate vira banii pe alt nume.Sa ii dau contul meu si atat, chiar daca banii ii va lua banca creditoare.Nici cu mandat postal nu este de acord.
Dv.sunteti tot executor si daca imi propuneti aceasta solutie, inseamna ca este perfect legal.Si atunci, de ce oare domnul executor de la Focsani nu vrea sub nicio forma?
Pai nu e prostie, atata timp cat dvs cereti asta. Faceti o cerere scrisa, semnata, prin care sa solicitati virarea sumelor ramase in acel cont pe numele fiului.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire la sursa si bocare cont ali18ro ali18ro buna ziua, am datorii mari la o banca si la finante, pe care nu le-am putut plati. mi se retine prin proprire la sursa (pe salar direct la firma la care ... (vezi toată discuția)
Poprire alocație de stat ionela rafiu ionela rafiu Bună seara, mă confrunt cu următoarea situație: alocația copilului a fost virata la cerere în contul de salariu al soțului.Sotul nu mai lucrează la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)