Am un srl al carui sediu social a expirat de ceva timp. Zilele trecute am primit o citatie de la ONRC, obiectul dosarului fiind dizolvarea societatii. Ceea ce nu ma deranjeaza. Vroiam demult sa fac demult sa fac treaba asta, dar nu am avut timpul necesar.
Am cateva nelamuriri:
1. Sunt obligat sa ma prezint la proces?
2. Daca societatea nu are datorii catre ANAF, nu are bunuri (mobile sau imobile), dar are doi asociati, se mai numeste un lichidator?
3. Asociatii pot avea probleme dupa aceea?
NU SUNTETI OBLIGATI SA VA PREZENTATI LA PROCES
DACA NU ARE DATORII LA ANAF SI ARE TOATE DECLARATIILE DEPUSE NU ESTE NICIO PROBLEMA
NU VETI AVEA PROBLEME MAI TARZIU
IN CAZUL IN CARE CERTIFICATUL FISCAL DE LA ANAF NU ESTE OK FIRMA SE REZILIAZA DOR DE LA ONRC DAR NU SI DE LA ANAF, DECI EA NU DISPARE
1. nu
2. orice persoana interesata poate sa ceara in termenele prevazute de art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata numirea unui lichidator. In aceste cazuri cel mai des ANAF-ul solicita aceste numiri.
3. daca nu ati depus declaratiile la ANAF exista posibiliatea ca aceasta institutie sa va consemneze acest lucru in cazierul fiscal, fapt ce va va impiedica sa mai aveti calitatea de asociat, administrator, titular al unei PFA sau II sau asociat intr-o IF, asociat sau fondator la alte persoane juridice.
Lichidare srl
celeonora
Buna seara,
Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului.
Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint ... (vezi toată discuția)