avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare SRL

Buna seara,
Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului.
Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint problema intampinata.
Asociat fiind al unui srl , am avut nevoie sa-mi scot cazierul fiscal, in care sunt mentionate fapte de natura infractionala, de genul nedepunerii declaratiilor fiscale pt un alt srl ce a incetat fizic sa functioneze din anul 2000. Cu asociatii srl-lui respectiv unul decedat celalat disparut ,nu mi-am dat silinta sa inchid legal acel srl, ce inregistreaza datorii la afp de 100 lei.
Pe constatatorul de la ONRC este mentionat numele unui lichidator cu retributie de 1000 lei,incepand cu data de 16.06.2006 , la starea firmei figureaza :in lichidare, iar la acte privind lichidarea : document nr.0, temei legal cf lg 31/90.
Acum intervine ceva ce eu nu inteleg ; in februarie 2012 afp s2 declara societatea INACTIVA. :O
Este posibil asa ceva ? Ce sa inteleg ; ca lichidatorul nu a finalizat lichidarea ? Stergerea faptelor din cazierul fiscal se prescriu dupa 1 an de la remedierea situatiei ce a condus la acest fapt, ori eu nu am cum sa mai depun declaratii fiscale cu unul dintre asociati decedat, iar celalalt disparut , cand deja exista un lichidator mentionat.
Aceasta stare de fapt ma afecteaza intr-un alt srl in care sunt unic asociat , deoarece mi-a fost retras dreptul de a deduce si deveni platitor de tva.
In cazul in care aveti solutii pt situatia in care ma aflu, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: celeonora , utilizator 00:45, 11 Ianuarie 2015
In situatia prezentata de dumneavoastra inteleg faptul ca societatea a intrat in dizolvare, care este o etapa a lichidarii acesteia, si ca i s-a numit din oficiu un lichidator. Probabil dizolvarea a fost dispusa de ONRC, din oficiu, din motive mai des intalnite precum: nedepunerea bilanturilor, expirarea sediului.
Fata de termenul care il mentionati dvs. de radiere a faptelor din cazierul fiscal care privesc aceasta societate, respectiv 1 an de la remedierea situatiei, acest termen ar curge de la radierea societatii - ultima etapa a lichidarii.
Cat priveste faptul ca ANAF a declarat societatea ca contribuabil inactiv, da, avea acest drept pentru nedepunea declaratiilor fiscale a 3 termene consecutive (obligatie a lichidatorului, in cazul in care i-au fost predate stampila si actele firmei).
In cazierul fiscal al dvs ar trebui sa fie mentionate atat dizolvarea societatii, cat si inregistrarea acesteia in registrul contribuabililor inactivi.
Intrucat procesul de lichidare a societatii a fost ingreunat de lipsa de contact cu fostii administratori va sfatuiesc sa luati legatura cu lichidatorul.
Multumesc pentru raspuns , adevarat situatiile financiare nu au mai fost depuse din 2002-2003 . Lichidatorul numit in 2006 ,chiar si fara a lua in primire stampila si actele firmei , oare de ce dupa 8 ani nu a finalizat procesul de radiere?este normal?alte societati ,anii anteriori , au fost radiate in max. 2ani.
Personal cred,daca nu gresesc, ca anaf s2 a declarat tardiv in 2012 , ca inactiva societatea , dupa ce aceasta avea din 2006 ( de 6ani) numit din oficiu lichidator. Probabil luni, voi afla de la dl lichidator Mihai Zamfir ce s-a intamplat exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare celeonora celeonora Buna seara, Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului. Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)