avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului contabil la 30.06.2009. Dupa atacarea procesului verbal in instanta se primeste citatie pentru radierea societatii din Reg. Com., incheierea pronuntandu-se la data de 17.12.2009, la mai bine de un an de la pronuntarea dizolvarii si dupa amendarea societatii.
O societate dizolvata mai poate fi obligata la depunerea situatiei contabile?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:36, 20 Aprilie 2010
Etape inchidere firma
1- Dizolvarea societatii comerciale,
2- Lichidarea patrimoniului societatii comerciale,
3- Radierea societatii comerciale din evidenta Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia este inregistrat sediul social al societatii.

In cazul lichidarii voluntare, dupa stingerea datoriilor pe care firma le are catre creditori, asociatii societatii pot ajunge la un acord cu privire la repartizarea activelor ce au ramas. Daca asociatii nu ajung la acest acord, procedura de lichidare se deruleaza asa cum prevede legea pentru asemenea situatii – cu numirea unui lichidator.
Indiferent de situatie, lichidarea patrimoniului se face in baza unui bilant de lichidare.
Daca firma avea asociat unic, dupa plata eventualelor datorii catre creditorii societatii, patrimoniul societatii va fi transmis – fara a mai trece prin etapa numita lichidare – catre asociatul unic. Societatea comerciala respectiva inceteaza sa mai existe de la data expirarii termenului de introducere a opozitiei (daca nu s-a facut opozitie)/de la data la care a devenit irevocabila hotararea de respingere a opozitiei (sau, dupa caz, care constata ca datoriile au fost acoperite).
Radierea decurge firesc dupa etapele amintite mai sus.
Odata cu obtinerea certificatului de radiere, persoana juridica inceteaza sa mai existe, iar grijile dvs. referitoare la ea dispar.

Concluzie: O societate exista pana in momentul radierii.

In atare conditii AFP era indreptatita sa amendeze societatea pt. nedepunerea bilantului contabil la 30.06.2009?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)