Si eu incerc acum sa infiintez o asociatie de parinti, insa nu stiu cum trebuie sa procedez ca sa deschid contul patrimonial initial.
Pe ce nume il voi deschide si cand: inainte de a iesi statutul si actul constitutiv sau dupa aceea?
Pot sa-l deschid la CEC?
OG nr.26/2000 - Dispoziţiile actului normativ referitoare la înfiinţarea asociaţiilor fără scop lucrativ prevad ca, asociaţia devine persoană juridică din momentul înscrierii ei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
În termen de 3 zile de la depunerea cererii de înscriere şi a documentelor aferente necesare, judecătorul desemnat de preşedintele instanţei verifică legalitatea acestora şi dispune, prin încheiere, înscrierea asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
Odată cu efectuarea înscrierii, încheierea prin care s-a dispus înscrierea se comunică din oficiu, pentru evidenţa fiscală, organului financiar local în a cărui rază teritorială se află sediul asociaţiei, cu menţionarea numărului de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
=====
@psiholog73
Contul se va deschide inainte de a se depune cererea la judecatorie ...
Multumesc, insa nedumerirea mea este urmatoarea: pe numele cui deschid contul daca Asociatia nu este inca infiintata? Ma pot folosi la deschiderea patrimoniului initial de dovada de disponibilitate a denumirii sau deschid pe numele unuia dintre membri fondatori, in speta eu?
Multumesc, dar stau pe loc pt aceasta chichita, mai ale ca sunt din mediul rural si aici avem doar o gentie CEC...
Contul se deschide pe numele asociatiei pe baza disponibilitatii de nume si nu aveti acces la el pana nu capatati personalitate juridica. In acel moment cu banii depusi pentru capitalul social se deschide un cont curent. Sunati in prealabil la filiala CEC unde veti depune capitalul social si intrebati ce documente solicita.
Infiintare ong!
artemisdm
Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii ... (vezi toată discuția)