avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie a crescatorilor de bovine
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie a crescatorilor de bovine

Buna seara. Recent s-a pus problema in Consiliul Local al infiintarii unei asociatii a crescatorilor de animale pentru o mai buna administrare a imasului comunal.
Mentionez ca sunt consilier local si as dori sa va intreb daca pot face parte dintr-o asociatie a crescatorilor de bovine, in calitate de administrator al asociatiei?
Totodata as vrea sa-mi spuneti si care sunt demersurile pentru a infiinta asociatia.
Va multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: ovidiu19 , utilizator 11:52, 1 Martie 2013
Legislatia care reglementeaza domeniul este og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata.
1. obtinerea dovezii ca denumirea aleasa este conforma cu legea si ca nu a fost deja folosita sau rezervata de altcineva. Dovada disponibilitatii denumirii se obtine de la Ministerul Justitiei, in baza unei cereri.
2. stabilirea sediului asociatiei
3. obtinerea cazierelor fiscale pentru persoanele care doriti sa le treceti ca membrii fondatori in actele de constituire
4. intocmirea actelor (Act Constitutiv si Statut). Actele se incheie in forma autentificata de notar sau atestata de un avocat, in mai multe exemplare (preferabil cate 5-6 din fiecare)
5. constituirea patrimoniul initial minim necesar infiintarii asociatiei. Aceasta se face prin deschiderea unui depozit bancar si are, pentru o asociatie, un cuantum egal cu un salariu minim brut pe economie 750 lei. Daca veti avea mai mult de 15 persoane ca membrii fondatori va trebuie un cenzor inca de la infiintare. Numele, datele din buletin si numarul autorizatiei de cenzor se trec in actul constitutiv. Cu el veti incheia un contract de prestari servicii.
6. depunerea dosarului cu acte la judecatoria de unde apartineti cu sediu social
7. eliberarea copiei de pe sentinta civila si inscrierea in registrul Asociatiilor si Fundatiilor 
In maxim 2 saptamani dupa pronuntare, depuneti o cerere pentru eliberarea Sentintei civile (incheierea judecatoreasca pronuntata in sedinta publica de judecator) si a Certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei
8. obtinerea certificatului de inregistrare fiscala de la administratia financiara de unde aveti sediul social
9. deschiderea contului bancar al asociatiei
10. confectionarea stampilei si achizitia registrelor contabile. Tot in aceasta faza e bine sa va alegeti si un contabil autorizat membru CECCAR cu care veti incheia un contract de prestari servicii.
Dar eu pot face parte din asociatie daca sunt consilier local?
Nu,nici alti membrii ai familiei dumneavoastra, pe durata mandatului de ales local.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Infiintare club auto axela_ajt axela_ajt buna ziua,as dori sa infiintez un club sau mai bine zis asociatie club sportiv.va rog ajutatima sa rezolv problema ,mentionez ca bugetul alocat este relativ ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie pe oug 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Rugamintea mea este sa ma lamuriti in legatura cu o asociatie infiintata in baza oug 26/2000 .Nelamurirea mea consta in aceea ca dupa infiintare si ... (vezi toată discuția)