avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Functionare asociatie pe oug 26/2000
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Functionare asociatie pe oug 26/2000

Buna ziua,
Rugamintea mea este sa ma lamuriti in legatura cu o asociatie infiintata in baza oug 26/2000 .Nelamurirea mea consta in aceea ca dupa infiintare si inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor un numar de 90 de noi membrii au facut cerere de aderare la aceasta asociatie.Conform statutului, acestia dobandesc calitatea de membru in momentul aprobarii cererii de catre consiliul director. Intrebarea mea este : daca acestia(noii membrii) nu au fost trecuti in registrul asociatiilor si fundatiilor ca urmare a unei cereri depuse la instanrta din raza de competenta teritoriala , participarea lor la luarea de hotarari ale adunarii generale este legala?
Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 05:08, 8 August 2012
In registrul asociatiilor si fundatiilor apar trecuti, cu tot cu datele lor de identificare, doar membrii fondatori. Toate persoanele care doresc sa adere la asociatie dupa momentul infiintarii, conform procedurii pe care o aveti trecuta in statut, nu mai trebuie sa se inregistreze la judecatorie. De asemenea nici iesirile voluntare sau darea afara din asociatie pentru nerespectarea statutului si celorlalte regulamente interne, nu mai trebuie inregistrata la judecatorie.
La adunarile generale ale asociatiei au drept de participare toti membrii cu drept de vot ai asociatiei la momentul convocarii (membrii fondatori care mai sunt in asociatie, membrii care au intrat in asociatie pe parcurs si inca mai sunt membri).
pai art 33 din oug 26/2000 nu stipuleaza ca:Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12.?Daca alti membrii au aderat nu s-a modificat actul constitutiv?

doruculea a scris:

Daca alti membrii au aderat nu s-a modificat actul constitutiv?




NU. Se modifica actul constitutiv doar cand, pleaca unul din fondatori si nu se mai indeplineste conditia de membri minimi, schimbarea de obiect, a sediului, infiintari. inchideri sucursale/ filiale, patrimoniul inscris in statut, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie pe oug 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Rugamintea mea este sa ma lamuriti in legatura cu o asociatie infiintata in baza oug 26/2000 .Nelamurirea mea consta in aceea ca dupa infiintare si ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)