avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont de e-mail spart
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont de e-mail spart

Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord.
Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel in cauza a aflat un numar de telefon al unei persoane care stie cine a spart contul de email si a recunoscut ca stie in convorbire, dar nu a spus cine e faptasul. Convorbirea a fost inregistrata de cel pagubit si postata pe forumul respectiv unde sa discutat problema. Am urmatoarele intrbari:
- inregistrarea convorbirii poate fii folosita ca proba in instanta?
- ce sanse de reusita are actiunea celui pagubit daca va depune plangere la poilitie impotriva acelei persoane cu care a vorbit (mentionez ca cei doi nu se cunsc personal)?
- faptul ca a inregistrat convorbirea si a facuto publica este o infractiune?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 01:26, 5 Martie 2009
Violarea secretului corespondentei anagajeaza raspunderea penala , chiar daca este vorba despre e-mail , si nu de o scrisoare obisnuita.
Inregistrarea poate fi administrata ca mijloc de proba intr-un proces penal , daca nu a fost obtinuta cu incalcarea dispozitiilor legala.
Ea trebuie incuviintata de instanta de judecata , apreciata in concret , coroborata cu celelalte mijloace de proba.
Probabtiunea este foarte importanta , depozitiile martorilor pot fi concludente in acest sens .
Inregistrarea unei convorbiri nu contituie infractiune , mai ales ca a fost savarsita in scopul dovedirii unei alte infractiuni.

Puteti depune plangerea penala prealabila in termen de 2 luni de la data care ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor , la Pol .sau Parchet.

Mult succes in indentificarea faptuitorului !
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca dai mai multe informatii prin ce intelegi ca inseamna "email spart" ne-ar fi mai usor sa ne zicem parerile. Conteaza foarte multe folosea webmail sau client de email.

Pana la violarea secretului coresondentei ar mai putea fi retinute si faptelel din L 161/2003, dar trebuie mai multe detalii.

Numai bine.
este vorba despre un cont de yahoo. se pare ca tipul a folosit acceasi parola si la mail si la un forum pe care sa inregistrat. moderatorul de pe forum a abuzat de pozitia sa si ia intrat pe mail pentru a putea face rost de o parola pentru un alt cont.
se pare ca intre timp cei implicati sau pus de acord.
ms de raspunsuri
Sesizati Poltia sau Parchetul cu privire la savarsirea infractiunii de violarea a secretului corespondentei , in termen de 2 luni de la data la care l-ati cunoscut pe faptuitor.
Daca nu cunoaste identitatea acestuia , faceti demersuri pt a o afla.Puteti solicita, de asemenea , Politiei , elementele de identificare ale faptuitorului pt a fi mentionate in plangerea penala prealabila.
Atentie ! plangerea penala prelabila trebuie intocmita corespunzator pt a nu fi respinsa
Mult succes
speta prezentata de dumneavoastra este foarte dezbatuta in doctrina cu privire la accesul ilegal la un sistem informatic, dar oricum se poate retine, cel putin, infractiunea de violare a secretului corespondentei.
puteti urma sfaturile doamnei Stoica Ioana

Alte discuții în legătură

Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)
'spargerea' parolei de e-mail personal INFORMAT INFORMAT Va rog, daca puteti sa-mi spuneti care este legea si articolul care sanctioneaza patrunderea in adresa de e-mail personala si preluarea de date, indiferent ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)