avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cont de e-mail spart
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cont de e-mail spart

Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord.
Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel in cauza a aflat un numar de telefon al unei persoane care stie cine a spart contul de email si a recunoscut ca stie in convorbire, dar nu a spus cine e faptasul. Convorbirea a fost inregistrata de cel pagubit si postata pe forumul respectiv unde sa discutat problema. Am urmatoarele intrbari:
- inregistrarea convorbirii poate fii folosita ca proba in instanta?
- ce sanse de reusita are actiunea celui pagubit daca va depune plangere la poilitie impotriva acelei persoane cu care a vorbit (mentionez ca cei doi nu se cunsc personal)?
- faptul ca a inregistrat convorbirea si a facuto publica este o infractiune?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 01:26, 5 Martie 2009
am mai postat aici legat de o problema asemanatoare, contul de yahoo nu poate fi "spart".cel putin nu prin mijloacele obisnuite , trebuie sa ai cunostinte extrem de avansate ca sa te apuci de asa ceva si asta nu inseamna ca ai sa si reusesti.In 99 % din cazuri ii dai singur parola .1% keylog+intuitie.Nu ai idee cati (idioti) au venit la mine sa le sparg parole de yahoo.Daca e cont de yahoo platit poti demonstra mult mai simplu violarea corespondentei cu ajutorul celor de la yahoo pe baza ip-ului.Daca e free pierzi timpul..nu ai sa gasesti in Romania politisti competenti care sa se ocupe de asa ceva, sunt trazniti de prostie si vor vrea sa scape de tine si de eventuala ta reclamatie.Numai incearca sa te duci la politie cu o plangere in acest sens si daca nu esti "Cioaca" vei pleca extrem de dezamagit.Indiferent ce raspuns vei primi aici, este nerealist.Am un prieten politist care stia cu ce se mananca asa ceva, la 25 de ani avea grad mare in politie ,dar inevitabil, lucreaza la criminalistica in USA de 6 ani :)) scuze daca finalul e pe langa subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)
'spargerea' parolei de e-mail personal INFORMAT INFORMAT Va rog, daca puteti sa-mi spuneti care este legea si articolul care sanctioneaza patrunderea in adresa de e-mail personala si preluarea de date, indiferent ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)