De curand am cumparat un autovehicul adus din germania. De le a aducerea autovehiculului in tara a trecut pe la 4 prorietari.
Pentru inmatriculare mi sa cerut actele de prorietate de la toti proprietarii (ceea ce mi se pare corect) si atestat de neurmarire fiscala , la fel de la toti prorietarii de la aducerea autovehiculului in tara.
I momentul de fata nu am unul din atestate , de la un fost proprietar.
As dori sa stiu daca acest proprietar trebuia sa impuna masina pe numele lui la autoritatea locala chiar daca a fost proprietarul autovehiculului doar pentru 3 zile, ca sa imi poata da atestat de neurmarire fiscala.
Pentru ca autoritatea fiscala sa poata elibera certificat fiscal,este obligatoriu ca proprietarul bunului,in termen legal de la achizitie ,sa isi fi asumat responsabilitatea sa respecte si sa aplice unitar normele in domeniu si sa fi solicitat inregistrarea acestuia pe rolul sau fiscal
Pai din cate stiu eu, esti obligat ca in termen de 30 de zile sa impuna autovehiculul pe numele sau, dar el nu a tinut masina decat 3 zile, in conditiile astea mai este obligat sa o impuna pe numele sau doar pentru 3 zile.
Stiu ca pentru a putea scoate un certificat de neurmarire fiscala trebuie ca autovehiculul sa fie declarat, e logic :) .
Dar problema mea este ca la politie la inmatriculare imi cere acel atestat fiscal de la proprietarul care a tinut masina doar 3 zile si vreau sa stiu daca el trebuia sa o impuna pe numele sau ca sa imi poata da acest atestat, in caz contrar sa pot justifica lipsa acelui atestat.
Inregistrarea auto pe rolul fiscal al proprietarului constituie o obligatie legal prevazuta-fara exceptii sau derogari
Posibil ca dvs sa fi achizitionat auto de la persoane care se ocupa cu aceasta practica si care inteleg sa nu inregistreze auto in evidenta autoritatii fiscale,tocmai pentru a incalca legea si a nu achita obligatiile aferente
Termenul de 30 de zile reprezinta perioada maximum legal admisa in care proprietarul detine obligatia sa finalizeze procedura de inmatriculare auto
Cu alte cuvinte, daca eu cumpar o masina si in urmatoarea ora am si vandut-o , sunt obligat sa trec pe la autoritatea fiscala sa declar acea masina pe numele meu si totodata sa o si scot din evidenta pentru ca am si vandut-o ?
Da, asa este sunteti obligat sa o inregistrati la impozite si taxe pt a primi acel certificat fiscal, si tot in aceiasi zi depuneti si scoaterea din evidenta. Problema este ca multi prefera sa nu o inscrie pt ca au datorii la impozite si taxe, deci ei au cunostiinta ca oricum nu vor putea elibera si certificatul fiscal cumparatorului. Dvs, trebuie sa luati legatura cu ultimul vanzator, acesta fiind obligat sa va dea toate documentele celorlalti vanzatori.
Impozit autoturism
c1pr1an
Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)