avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - condamnare definitiva, anulare permis

Buna ziua,

ma aflu in situatia de a fi fost condamnat definitiv (cu suspendare) pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Fapta e din 2010, insa am fost judecat abia in ianuarie 2013.

Pana acum nu am primit absolut nicio instiintare despre anularea permisului de conducere, dar sunt sigur ca asta s-a intamplat deja, sau urmeaza sa se intample.

As dori sa stiu cand pot sustine din nou examen pentru a-mi redobandi permisul.
In lege am citit ca trebuie sa astept 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Pe de alta parte, un cunoscut, condamnat pentru fix aceeasi fapta prin 2009, m-a asigurat ca el a facut "cerere la comandat" si a putut sa dea examenul dupa 6 luni. Este asa ceva posibil ?

Multumesc anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:44, 11 Martie 2013
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere, in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.

Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

in conformitate cu dispozitiile legale in materie, in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii, avand in vedere ca s-a aplicat o pedeapsa cu suspendarea excutarii pedepsei, caz ce se circumscrie art 116 al.1 lit.b

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Intrebare infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (o.u.g nr.195/2002) ioanadaraban ioanadaraban Daca cineva primeste o pedeapsa de 8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei termen de incercare de 2 ani si 8 luni pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Pot da examen pentru permis? Boby10 Boby10 [quot] Ora estimata: 09:00 Complet: C1 P + C Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul I B I, pentru săvârşirea infracţiunii ... (vezi toată discuția)