avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizari salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizari salariale

Am o societate care va presta servicii intr-un depozit.
Beneficiarul in functie de graviatea pagubelor produse de angajatii mei,ma obliga sa il despagubesc.
Pagubele produse pot incepe de la 10Ron/caz pana la 10 de mii de eur,pentru penalizari pana in 500 de ron pot aplica penalizari/retineri salariale?
Am rugamintea sa imi spuneti daca pot aplica si daca este legal penalizarile salariale individuale,si daca da in temeiul carei legi,articol,alineat

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 11 Martie 2013
Pe ce baza stabileste valoarea despagubirilor?
Penalizari nu se pot stabili in sarcina angajatilor, insa se poate angaja raspunderea patrimoniala a acestora , in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de protectia muncii nerestituit la demisia angajatului xm xm Ce se poate face in situatia in care angajatul isi da demisia dar nu preda echipamantele de pe inventar, adica nu are semnata nota de lichidare? Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Imputare paguba inventar JOHNNY03 JOHNNY03 buna ziua , am o problema cu firma unde am lucrat anterior si anume : 1. functia mea era de gestionar la un depozit de piese , aveam in subordine ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare say say Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)