avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara pt minori restanta imposibil de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara pt minori restanta imposibil de recuperat?

Buna,
Saptamana trecuta am primit sentinta de divort definitiva si irevocabila, custodia exclusiva a celor doua fetite, iar pensia alimentara s-a stabilit la ridicola suma de 163,33 lei. In sentinta este mentionat ca trebuie onorata de la data inaintarii divortului, adica acum un an in urma. luand in vedere ca nu am primit nimic pt fete, nici macar un creion pt scoala, am solicitat banii cuveniti.
El a spus ca nu-mi va da sumele care mi le datoreaza dinainte de data emiterii sentintei de divort, pentru ca legea nu-l obliga. :O
Mentionez ca el este un evazionist ordinar care face transport international de persoane la negru.

Asa sa fie? chiar nu-l pot denunta ??
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
crina_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: crina_r , utilizator 21:30, 11 Martie 2013
Daca este mentionat in sentinta ca este obligat la plata pensiei de la data introducerii actiunii, atunci asa trebuie sa isi execute obligatia.
Va primi la serviciu o infiintare a popririi asupra sumelor datorate.
Daca nu va plateste veti apela la concursul unui executor judecatoresc pt a obtine suma de bani care se cuvine minorelor.
Multumesc pentru raspuns, dar dupa cum spuneam, e un evazionist, castiguri banesti are, doar ca sunt la negru, nu e angajat, si nu are proprietati trecute pe numele lui, masina e trecuta pe altcineva. ma intrebam daca voi putea sa-l denunt la politie, sau ceva .. :(
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
crina_r, utilizator
Dupa doua luni de neplata, puteti depune plangere la politie pentru abandon.
Am inteles, asta i-am si spus, dar el sustune ca daca plateste lunar, de acum inainte, nu pot sa-i fac nimic pt suma restanta dinaintea sentintei.
Si din pacate, are dreptate.

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara restanta Misha01 Misha01 Buna ziua, In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea ... (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
Nemultumire fata de cuantumul pensiei de intretinere stabilite prin hotararea de div lili5 lili5 ce pot sa fac avand in vedere ca sentinta inca nu este definitiva? De asemenea nu sunt multumita ca nu i s-a impus sa plateasca retroactiv pensia adica de la ... (vezi toată discuția)