avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act

BUNA ZIUA.
In urma anulari unui cvc a unui imobil ,anulare facuta de instanta de judecata notarul care a autentificat cvc , primaria care a eliberat certificatul fiscal pot raspunde penal sau administrativ daca celui care a cumparat i sa produs un prejudiciu material?
Mai exact , cvc a fost anulat pe motiv ca vanzatorul era bolnav psihic chiar daca nu arata prin manifestari sau gesturi, a semnat la notariat , a asteptat vreo doua trei ore pana a semnat cvc, a mers singur la primarie dupa documentele necesare , iar in anularea cvc instanta a motivat lipsa discernamantului folosind ca proba o expertiza a actelor ce dovedea ca a fost internat la psihiatrie , (vanzatorul refuzand o expertiza medicala) si doi martori care erau verisori cu vanzatorul.
Procesul a fost finalizat in 23.04.2010 , si la recurs s-a mentinut aceeasi anulare a cvc.
Mai pot ataca in vreun fel?
Instanta a anulat actul , obligandu-l pe vanzator sa restitue suma platita, dar cumparatorul a mai cheltuit bani cu perfectarea actelor pe care nu lea mai putut recupera!
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns !
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
gigibbt, utilizator

Alte discuții în legătură

75 ani Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am si eu o nelamurire... Am inteles de la un client ca persoanele peste 70 ani nu li se mai permite sa imputerniceasca si sa fie imputernicite (procura) pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenitor rezervatar AlinaJ25 AlinaJ25 Buna ziua, Speta e urmatoarea: Bunica mea are 2 copii, tatal meu ( decedat) si matusa mea. La 76 de ani. In decembrie 2009 ea a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Casa cu probleme oms oms Buna seara. Ma aflu intr-o situatie ciudata: am cumparat o casa de la o batrana cu contract de vanzare cumparare acum 3 luni in urma. Ea a luat banii si i-a ... (vezi toată discuția)