Buna. Am si eu o intrebare si sper din tot sufletul sa primesc raspunsul asteptat. Am dat bani imprumut unei persoane fara dobanda cu contract incheiat la notar si cu plata in 30.04.09. In contract se specifica "Subsemnatele parti contractante convenim ca debitorul sa fie de drept pus in intarziere de la data scadenta fara chemare in judecata, somatie sau orice alte formalitati din partea creditorului". Deci eu nu voi putea sa il dau in judecata daca nu imi plateste, ci sa astept sa imi dea banii? Sau cum pot sa imi recuperez banii daca nu va avea sa imi dea? Mai specific ca toate bunurile sunt puse garantie la banci. Ar fi trebuit publicat contractul in monitorul oficial ca sa aiba valoare?
Posibil, dacă nu are bunuri care să poată fi executate silit (casă, autoturism, alte bunuri). Va trebui să-i urmăriţi veniturile salariale viitoare. E nevoie de multă energie pentru asta.
Si daca in data scadenta nu mai are bunuri care pot fi executate silit pur si simplu scapa sau poate face inchisoare? Chiar nu raspunde nici cum? Nu este nici o lege care sa ajute creditorii in acest caz?