avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce are prioritate concediul fara salar sau concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce are prioritate concediul fara salar sau concediul medical?

Buna seara. Va rog sa imi spunei daca un angajat al unei societati comerciale se afla in concediu fara salar (si cim este suspendat) si se imbolnaveste in acest timp, beneficiaza de concediu medical? Cum se procedeaza se intrerupe concediul fara salar si se ia in considerare concediul medical, care se plateste corespunzator? Care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:46, 13 Martie 2013
Art. 16 din OUG nr.158/2005:
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de
odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară
de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să
fie reprogramate.

In acest sens, CFP se intreruoe urmand a se relua la terminarea concediului medical ...
Chiar daca cim este suspendat in baza prevederilor art.52 lit.c si pct3 C.muncii ?
Chiar daca suspendarea c.i.m. s-a facut in baza prevederilor art.52 lit.d C.mun. ...in caz de concurs de suspendari primeaza suspendarea de drept ...
Multumesc pentru clarificari. Totusi cei de la ITM sustin ca in cazul suspendarii cim nu se plateste indemnizatia concediului de boala motivat de faptul ca raportul de munca cu angajatorul este suspendat ...
Ar trebui sa se vada mai intai care suspendare primeaza mai intai cea de drept au cea facultativa si apoi sa-si dea cu parerea ......in speta, este aplicabil principiul analogiei , metodă de interpretare a normelor juridice ce constă în soluţionarea unei situaţii pentru care nu există o dispoziţie legală, care să o reglementeze în mod direct, prin aplicarea normei ce reglementează situaţia cea mai asemănătoare (analogia juris).

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada unui concediu fara plata adak adak In cazul in care angajatorul intiaza concediu fara plata conform art.43 al5 din CCM national, acesta poate fi intrerupt de un medical? (vezi toată discuția)
Prenatal in somaj tehnic hela hela Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul concediului de odihna liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ESTE PREVAZUT UNDEVA IN CODUL MUNCII CA IN MOMENTUL APARITIEI CONCEDIULUI MEDICAL IN TIMPUL CONCEDIULUI DE ODIHNA, ACESTA ... (vezi toată discuția)