avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale SRL - formalitati la ONRC, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale SRL - formalitati la ONRC, partea care le indeplineste

Buna ziua,

Sunt asociat unic si administrator la un SRL, de asemenea firma are sediul social la mine acasa.
Acum as dori sa cesionez firma unei persoane fizice nerezidente si in acelasi timp sa nu mai fiu administrator; Cesiunea ar urma sa fie la o valoare mai mare decat valoarea partilor sociale; Mentionez ca firma nu are datorii; Legat de sediul social fie ar urma sa fie la o alta adresa sau as fi de acord sa ramana in continuare la mine dar cu un contract de inchiriere;
Am inteles ca dupa intocmirea actelor necesare, acestea trebuie depuse la ONRC, dar de catre cine? Ma intereseaza foarte tare cum as putea proceda astfel incat sa nu ajung in situatia in care viitorul cesionar sa nu mai depuna actele la ONRC si eu sa raman cu toata responsabilitatea; As putea depune eu actele sau trebuie neaparat depuse de catre cesionar? Am inteles ca procedura ar fi destul de lunga si in doua etape si ca doar o etapa ar dura minim 30 de zile dar in aceasta perioada are drept cesionarul sa desfasoare activitate pe aceasta firma si daca da cine este responsabil? Nu as vrea sa ajung in situatia in care cesionarul are drept sa desfasoare activitate in cele 30 de zile de exemplu si eu cedentul sa am responsabilitatea; Exista vreo posibilitate de a avita o astfel de situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IONUT TOARTA , Avocat 19:34, 11 Martie 2013
Se pot cesiona partile sociale mult mai usor. Astfel, in prima faza il puneti pe viitorul asociat sa vina cu aport la capitalul social si il faceti asociat cu dvs, apoi ii cesionati partile dvs sociale si el va ramane asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)