avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri - impacarea partilor, legalitate daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri - impacarea partilor, legalitate daune morale

O persoana mi-a lovit copilul cu un obiect dur in cap ,am certificat medico- legal,am depus reclamatie ;va rog sa imi spuneti daca este legal sa negociez cu persoana violenta pe cale amiabila pentru o suma modica drept daune morale si fizice ca sa nu se ajunga pana la instanta .Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: mariapopa1975 , utilizator 00:01, 14 Martie 2013
Da,intentionat a fost lovit
În acest caz decizia va aparţine, împăcarea părţilor înlătura atragerea răspunderii penale.
legally_aid a scris:

Cam delicat cu înţelegerea aceasta, este vorba despre un copil şi depinde foarte mult de consecinţe, câte zile de îngrijitri a primit? A fost lovit intenţionat?
Teoretic se poate , dar depinde de modul de concret de comitere a faptei, de împrejurări , pentru că , dacă făptuitorul a lovit cu intenţie, dacă aş fi părintele acestui copil oricâţi bani nu ar putea compensa răul făcut...

Asa este!!
Multumesc din suflet!
As dori sa stiu daca trebuie neaparat sa am avocat daca voi demara procedura mai departe ,,infaptuitorul nefiind de acord cu intelegerea de comun acord pentru daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit in cap cu o unealta (cazma), iar in urma consultului ... Budriga Budriga Am fost lovit in cap cu o unealta (cazma), iar in urma consultului medicului legist am primit 7-8 zile și 19 zile de concediu medical de la camera de gardă. ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in instanta Harapalb Harapalb Buna ziua, La un incident, o persoana pretinde ca ar fi fost lovita cu un baston telescopic la mana. Aceasta persoana are ingrijiri medicale in numar de 29 ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)