Avand in vedere ca numai dvs. ati formulat recurs, instanta de recurs solutionand recursul nu poate agrava situatia dvs. in propria cale de atac, prin urmare in cel mai nefericit caz va respinge recursul formulat ce nefondat.
Art. 385 ind. 8 c.proc.pen
Neagravarea situaţiei în propriul recurs
Instanţa de recurs, soluţionând cauza, nu poate crea o situaţie mai grea pentru cel care a declarat recurs.
În recursul declarat de procuror în favoarea unei părţi, instanţa de recurs nu poate agrava situaţia acesteia.
1.Nu, ce trebuie sa intelegeti dvs. este ca nimeni nu poate sa-si dea cu parerea cu privire la sansele admiterii sau respingerii unui recurs, in conditiile in care nu studiaza dosarul respectiv.
2.Sunteti in recurs si nu in apel ( principiul neagravarii in propria cale de atac se aplica atat incalea apelului cat si recursului asa cu am aratat mai sus).
3.Solutiile in recurs pot fi:
Art. 385 ind.15 c.proc.pen.
Soluţiile
Instanţa, judecând recursul, pronunţă una din următoarele soluţii:
1. respinge recursul, menţinând hotărârea atacată:
a) dacă recursul este tardiv sau inadmisibil;
b) dacă recursul este nefondat;
2. admite recursul, casând hotărârea atacată şi:
a) menţine hotărârea primei instanţe, când apelul a fost greşit admis;
b) achită pe inculpat sau dispune încetarea procesului penal în cazurile prevăzute în art. 11;
c) dispune rejudecarea de către instanţa a cărei hotărâre a fost casată, în cazurile prevăzute în art. 385 ind 9 alin. 1 pct. 3-5, pct. 6 teza a doua, pct. 7-10 şi pct. 21, şi rejudecarea de către instanţa competentă, în cazul prevăzut în art. 385 ind alin. 1 pct. 1.
Când recursul priveşte atât hotărârea primei instanţe, cât şi hotărârea instanţei de apel, în caz de admitere şi dispunerea rejudecării de către instanţa a cărei hotărâre a fost casată, cauza se trimite la prima instanţă, dacă ambele hotărâri au fost casate, şi la instanţa de apel, când numai hotărârea acesteia a fost casată.
În cazul în care admite recursul declarat împotriva deciziei pronunţate în apel, instanţa de recurs desfiinţează şi hotărârea primei instanţe, dacă se constată aceleaşi încălcări de lege ca în decizia recurată.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă admite recursul, când este necesară administrarea de probe, dispune rejudecarea de către instanţa a cărei hotărâre a fost casată;
d) dispune rejudecarea de către instanţa de recurs în cazurile prevăzute în art. 3859 alin. 1 pct. 11-20, precum şi în cazul prevăzut în art. 3856 alin. 3.