avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul apometre

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Daca pentru o perioada de mai bine de 1 an nu a fost declarat indexul la apometrele de apa rece si calda, cand se declara intr-un final valorile si ele sunt cu mult mai mari decat estimarile asolciatiei, diferenta ce trebuie achitata de catre proprietar se pune toata pe urmatoarea luna de intretinere?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:24, 12 Martie 2013
Sigur, trebuie regularizata aceasta cantitate si platita, evident.

In mod normal dupa 3 luni persoana care nu declara indecsii e considerata necontorizata si plateste diferentele de apa. In cazul dv. sunteti norocoasa.
Multumesc frumos de raspuns!....aveti cumva idee cat mai este metrul cub de apa calda si cat este cel de apa rece?
Depinde de oras.
In Bucuresti pretul AR = cca 5.92 lei / mc, iar pretul AC = intre 11 si 14 lei / mc, depinde de anotimp. Vara e mai putin, iarna mai mult.
@elga..."In mod normal dupa 3 luni persoana care nu declara indecsii e considerata necontorizata si plateste diferentele de apa. " stiti cumva si legea care precizeaza acest lucru?
Cum procedati daca un proprietar este plecat peste 3 luni, a facut cererede scadere persoane...si nu poate declara indecsii...? plateste diferentele asa cum sustineti?
1. Ordinul 343/2010 ANRSC

2. Simplu!
Nefiind acasa, il consider cu consum 0 (zero), deci fac o legatura directa in program intre nr. de persoane 0 (zero) si 0 consum.
Cand revine acasa si va locui, imi da consumul, atunci facem diferenta si plateste ultimul consum.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ... puimicc puimicc Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)