avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vicepresedinte si contabil la ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vicepresedinte si contabil la ong

As dori sa stiu daca vicepresedintele unui ONG poate fi si contabilul acestuia.
Contracte de munca cui ar trebui facute?

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:44, 22 Aprilie 2013
nu poate fi vicepresedintele ,aveti nevoie de un contabil
Nu stiu care ar fi dispozitia legala care ar interzice expres cumularea functiei de cotabil cu cea de membru in organul de conducere al structurii respective ( poate ca este vreo interdictie in legislatia speciala financiar-contabila respectiv in normele ce guverneaza CECCAR? - Nu am acum timp sa verific) insa, in caz ca nu exista, ar trebui mare atentie la evitarea conflictului de interese, in sensul ca nu aiba acel vicepresedinte atributii de decizie sau control pe linie financiara, ca ar insemna sa se conduca sau controleze singur. Daca are cu totul alte atributii, pe alte linii, iar la votul in Consiliul Director cand e vorba de aspecte care au legatura cu sfera in care activeaza ca si contabil nu participa la vot, cred ca nu ar fi o incompatibilitate, daca, repet, nu exista vreo interdictie expresa in legislatia specifica. Depinde si ce atributii ii se dau contabilului - unele strict de consemnare, fisare, contare, calculare de indicatori etc. deci chestiuni tehnice care nu contin atribuitii decizionale, sau si rol decizional de tip director financiar / trezorier.... Ca de multe ori contabilii exercita si roluri care nu sunt neaparat de contabil in sensul strict... de exemplu adesea mai fac chestii de resurse umane.... In tot cazul este o situatie inedita si cam ciudata, recomandabil ar fi ca un contabil sa nu fie si membru in Consiliul Director. Si evident sa nu faca parte din COmisia de Cenzori / sa nu fie Cenzor....
Contract de munca nu trebuie un ONG sa ii faca nimanui, se poate activa si exclusiv pe baza de contracte de voluntariat, inclusiv pentru functii specifice ex. director, contabil, office manager, coordonator de proiect etc. daca gasiti persoane care au disponibilitatea de a activa pe baza de voluntariat, de ex. pentru ca au timp liber destul si alte surse de venit....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot ocupa mai multe functii de catre o persoana intr-un ong? Bianca-Iulia Bianca-Iulia Buna seara! As dori sa-mi clarific cateva nedumeriri cu privire la CD intr-o asociatie non-profit. 1. Este posibil ca o singura persoana sa detina 2 functii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Numire cenzor ContSters284525 ContSters284525 Ce acte sunt necesare ptr, numirea unui cenzor? adica se face ca si la societati comerciale cu garantie, cazier, declaratii pe propie raspundere si specimen ... (vezi toată discuția)