avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se pot ocupa mai multe functii de catre o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se pot ocupa mai multe functii de catre o persoana intr-un ONG?

Buna seara!
As dori sa-mi clarific cateva nedumeriri cu privire la CD intr-o asociatie non-profit.
1. Este posibil ca o singura persoana sa detina 2 functii distincte? spre exemplu un membru fondator poate detine si functia de vicepresedinte si cea de secretar sau de trezorier ? am citit undeva cum ca presedintele/vicepresedintele poate indeplini in mod voluntar atributiile unui secretar.
2. Cine poate ocupa functia de trezorier ? sunt necesare studii calificate? daca statutul prevede desemnarea unui trezorier, mai este necesar un contabil? Trezorierul poate face parte din CD?
3. Tot in statut este prevazut faptul ca Asoc are asigurat controlul financiar de catre un contabil expert, acesta tine rolul de cenzor? poate fi ales atat din cadrul membrilor ce nu fac parte din CD, cat si din exteriorul asoc?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 3 Noiembrie 2016
Nu poate sa ocupe doua functii.
Deasemenea la un ong mic, cu minim 3 persoane sau cativa mai multi, nu are rost sa va treceti in statut nu stiu cate functii. Deci adaptati statutul la situatia reala a ong-ului si la capacitatea lui de a atrage oameni ca membrii care sa se implice.
Cenzor in ong doar daca avti peste 15 membrii cu drepturi depline. Altfel nu, si nici treaba cu controlul financiar. La ce va trebuie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari: cenzor, documente, secretar Queredan Queredan Acum cateva zile am obtinut hotararea judecatoreasca pentru infiintarea unei asociatii, si as avea cateva intrebari legate de administrarea ONG-ului. 1. ... (vezi toată discuția)
Ong nou infiintat. help ContSters304613 ContSters304613 avem o asociatie cu 3 membri fondatori. va rog sa ne ajutati 1 - denumirea asociatiei in forma prescurtata poate fi folosita in documente oficiala? daca ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)