avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termenul de comunicare al hotariri judecatoresti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termenul de comunicare al hotariri judecatoresti partilor

ma avut un proces in data de 14 01 2013 si nici pana in prezent nu am primit comunicarea referitoare la sentinta
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 10:24, 12 Martie 2013
Nu exista un termen de comunicare a hotararii, exista un termen de redactare de 30 de zile de la data pronuntarii. In acest termen de 30 de zile judecatorul trebuie sa redacteze hotararea, insa este un termen de recomandare, nefiind prevazuta o sanctiune pentru nerespectarea lui. Hotararea vi se comunica doar daca judecata a avut loc in prima instanta sau apel, hotararile din recurs nu se comunica, ele trebuie solicitate de parte. Interesati-va la arhiva instantei daca este redactata hotararea si daca vi s-a comunicat.
Instanta are un termen de 30 zile de la pronuntare pentru motivare si redactare, insa acesta nu este o prevedere imperativa, astfel incat uneori motivarea sentintei dureaza mai mult.

Sunt sentinte care raman irevocabile la instanta de fond si nu se comunica partilor, dv trebuind sa va interesati despre aceasta la arhiva instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta ramonel78 ramonel78 in cat timp se da o sentinta judecatoreasca? (vezi toată discuția)
Recuperare creanta elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie care este termenul de comunicare a hotararii de catre instanta. Am formulat o somatie de plata, a fost solutionata ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)