avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare proces penal - societate in insolventa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare proces penal - societate in insolventa

societatea X este parte vatamata-parte civila intr-un dosar penal pentru furt. finantele au solicitat insolventa firmei X si atragerea rasunderii personale a administratorului . se mai mentine pozitia de parte vatamata-pate civila a societatii in dosarul penal sau se suspenda procesul penal ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:37, 12 Martie 2013
Procesul penal va continua si se va stabili in ce masura inculpatul , administrator al firmei se face vinovat de savarsirea vreunei infractiuni pentru care este cercetat .Partea vatamata va alege daca va continua sa sustina cererea in procesul de insolventa.
Ce cerere să susţină societatea, în calitatea ei de parte vătămată, în procesul de insolvenţă? Organul fiscal a solicitat deschiderea procedurii, judecătorul sindic se va pronunţa cu privire la admiterea sau respingerea acesteia. Dacă o admite şi administratorul judiciar identifică că starea de insolvenţă a fost indusă de activitatea administratorului, va putea solicita atragerea răspunderii în temeiul art. 138 din legea nr. 85 / 2006.
eu sunt administratorl societatii care este parte vatamata si parte civila. Inculpatul, era proprietarul spatiului unde firma isi desfasura activitatea in baza unui contract de inchiriere. inculpatul a furat bunurie firmei si masina mea personala. acum 3 ani. abia in dec 2012 a fost trimis in judecata de parchet. din cauza inculpatului firma nu a mai desfasurat activitate si nu a mai platit datoriile la finante. acum cei de la finante vor sa cara insolventa firmei si sa raspund eu personal ca administrator
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
minodora_1973, utilizator
Procesul penal nu se suspenda decat pentru un singur motiv si acela nu are nici o legatura cu speta dvs.
Partile civile o sa fie citate la procesul penal. Daca o sa fie numit un administrator judiciar, SC o sa fie citata prin acesta.
Pana acum nu ati fost citati? Presupun ca au fost cateva termene.
Impotriva cererii de deschidere a procedurii insolventei debitoarea poate formula contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pãrþi in procesul penal, problemã de interpretare?avocat în dilema moldovanlaura moldovanlaura În speţă, inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă din culpă, în urma unui accident rutier. ... (vezi toată discuția)
Consiliere juridica birzaveanu birzaveanu Am fost chemat in instanta in luna martie 2010 in calitate de parte vatamata, in proces cu d-l \"X\" in calitate de inculpat pentru inselaciune(art.215 C.p.). ... (vezi toată discuția)