Buna ziua. In 2011 am primit doua amenzi de circulatie pt stationare neregulamentara, masina fiindu-mi ridicata. In 8 martie 2013 am primit de la impozite o instiintare care prevede ca, daca nu platesc amenzile in termen de 15 zile, voi fi executat silit. Puteti sa-mi spuneti ce inseamna aceasta executare si cum se aplica? Daca nu voi plati amenzile, acestea se vor prescrie? Multumesc.
Teoreti, se pot prescrie in 5 ani, practic, cei de la finante deja au facut acte de urmarire si inca vor mai face, acte care intrerup prescriptia, asa ca, practic nu se vor prescrie niciodata si chiar vor trece la executare in caz de neplata
Nu cred că veţi ajunge la bucuria prescripţiei, termenul de prescripţie este de 5 ani şi se socoteşte începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut obligaţia de plată. De regulă toate aceste obligaţii de plată se execută, excepţiile sunt ca şi inexistente.
Executarea silita poate consta în instituirea măsurii de poprire a veniturilor lunare pe care le realizaţi, până la concurenţa sumei reprezentând cuantumul amenzilor sau valorificarea unui bun dinpatrimoniul dumneavoastră prin vânzare silita.