avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare contravaloare ore lucrate suplimentar de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare contravaloare ore lucrate suplimentar de la fostul angajator

Buna ziua,

Am fost fortata sa imi dau demisia in 20 feb cu litera 55b (mai exact, hartuita de multinationala zalauana in care lucram) si acum intentionez sa atac acel act in instanta. In plus, eu am cca 660 ore suplimentare lucrate in cei 2,5 ani cat am stat la ei, ore care nu mi s-au decontat niciodata. Deci urmaresc si recuperarea lor. Cum trebuie sa procedez? Care sunt pasii prin care ii pot da in judecata? Mentionez ca este genul de firma care se fereste de scandaluri, in ciuda numeroaselor abuzuri aplicate angajatilor, pot aduce inclusiv fosti angajati in instanta sa depuna marturie impotriva lor si in plus mi-am extras pe un stick toate email-urile din firma (deci am si informatii confidentiale la mine).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 18 Martie 2013
Trebuie sa depuneti o actiune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de decizia incetarii c.i.m....

Cererea este scutita de plata taxelor judiciare si va cuprinde mai multe capete de cerere ...
Va multumesc mult, domnule avocat. Exista o formulare precisa? Este mai indicat sa apelez la o casa de avocatura sau ma pot reprezenta singura in instanta?
Va puteti reprezenta singuira ..nu este obligatoriu angajarea unui avocat ...

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul(a), …........, cu domiciliul în ….................................................................

în contradictoriu cu S.C …..................., cu sediul în..........................................., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr......................., având CUI …......................, formulăm prezenta

CONTESTAŢIE

împotriva Deciziei nr. …............ din ….............. prin care intimata a dispus încetarea contractului individual de muncă nr. …................., în baza art. ….......... din Codul Muncii, prin care solicit (va trebui să indicați capetele de cerere raportate la situația dvs. și asupra a ce anume doriți ca instanța să se pronunțe, capetele de cerere prezentate mai jos fiind opționale):
- anularea deciziei de concediere nr.......................;
- reintegrarea în funcţia deţinută anterior concedierii, conform art. 80 alin. 2 Codul Muncii;
- obligarea la plata unei despăgubiri egală cu drepturile salariale majorate şi a tuturor drepturilor salariale, indexate şi actualizate, ce mi se cuvin până la reintegrarea efectivă deţinută anterior concedierii,
- obligarea la plata daunelor morale/profesionale provocate conform art. 253 şi urm. Codul Muncii, apreciate la valoarea de …...….
- obligarea la plata orelor suplimentare efectuate in perioada ........ si necompensate cu timp liber corespunzator
- obligarea la plata cheltuielilor de judecată;

pentru următoarele

MOTIVE ...............
O ultima intrebare catre Dvs ar fi: daca ar fi sa pierd, cat ar costa in medie cheltuielile de judecata si in cat timp ar trebui achitate de la stabilirea unui verdict?
Aveti mai pe larg motivul pentru care va intreb: incercand sa formulez cererea, am sunat la fosta firma sa aflu numarul deciziei de incetare a contractului de munca. Cand stimabilii au auzit ce urmeaza sa fac, mi-au trimis in copie inclusiv un contract de confidentialitate semnat de mine (chipurile, este un acord, nimic altceva, nu stipuleaza ce se intampla daca nu il respect, trebuia intocmit in 2 exemplare dar a fost intocmit numai in 1, in plus datele mele trecute pe acel acord sunt incorecte) si m-au amenintat ca nu voi avea castig de cauza. Acum nu ma intereseaza banii cat sa afle si altii despre ce firma discutam (este o multinationala care tine mult la imagine). Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
catalina1978, utilizator
Cheltuieliel de judecata nu au un cuantum fix , difera de la caz la caz ..... punerea in executare a unei hotarari judecatoresti prin care sunteti obligata la plata acestora se poate face in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie tribunal madalinastefania madalinastefania buna.seara.va rog daca imi puteti spune cum se face o reclamatie la tribunal!trebuie sa dau in judecata angajatorul deoarece nu vrea sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)
Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)