avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SITUATIE DISPERATA _ DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SITUATIE DISPERATA _ DIVORT

Rog din suflet un sfat. Dupa hotararea definitiva de divort , in situatia in care cei doi se impaca si hotarasc sa o ia de la inceput, are vreo repercusiune hotararea???In sensul ca aceasta hotarare se transmite sau se evidentiaza undeva de catre Judecatorie???Daca sotia doreste sa nu-si mai schimbe numele conform hotararii judecatoresti, se poate???Multumesc .
Odată devenită irevocabilă, hotărîrea produce cel mai important efect al ei: desfacerea căsătoriei pe data la care a survenit irevocabilitatea.

Aşa fiind, să o luaţi de la capăt echivalează, în condiţiile date, cu o relaţie de concubinaj care nu beneficiază de reglementările privind efectele căsătoriei. Doar o nouă căsătorie vă va pune în situaţia unei persoane căsătorite.

Schimbarea numelui este obligatorie, dacă aşa a dispus instanţa.
Si dupa divort puteti ramine cit vreti inpreuna. Nimeni nu va interzice acest lucru. Numai ca nu vad logica divortului. Se practica in ultimul timp pentru a ascunde unele lucruri,datorii acumulate,etc. pentru a va pastra numele trebuie sa fie specificat in hotarire. On rest veti convetui sub forma de concubinaj,iar pentru acte veti folosi procedurile de la prima casatorie. Viata lunga.:D
In procesul de divort partile se pot impaca oricand pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.Daca Judecatoria a pronuntat o sentinta care nu va convenea puteati sa o atacati in termen de 30 de zile de la pronuntare cu apel. Astfel si in fata instantei de apel va puteati impaca. Daca a trecut termenul de 30 de zile si nu ati declarat apel sentinta a ramas definitiva si irevocabila. Astfel singura solutie de a ramane in casatorie este sa va casatoriti din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel divort emy_39 emy_39 buna ziua,am divortat de sotul meu(cetatean strain)si divortul s-a pronuntat la data de 10.06.2011.am asteptat sa imi vina acasa hotararea, dar eu m-am impacat ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori emy_lya77 emy_lya77 acum 2 ani am bagat divortul cu minori.SA TERMINAT HOTARANDU-SE CA MINORULSA RAMANA LA MINE,DAR A FACUT RECURS.DE FRICA CA IMI VA LUA COPILUL AM HOTARAT SA MA ... (vezi toată discuția)