avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Numar minim particpanti licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Numar minim particpanti licitatie

Buna Ziua,
As dori sa va descriu urmatoarea situatie:
La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi dintre ofertanti sunt descalificati deoarece nu indeplinesc anumite criterii obligatorii prevazute in caietul de sarcini. Poate fi declarat castigator singurul ofertant care indeplineste toate criteriile? Exista vreo reglementare legala unde este prevazut un numar minim de ofertanti? Din ce am citit eu prin OUG 34 nu am gasit conditia existentei unui numar minim de ofertanti calificati.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 13:58, 20 Februarie 2009
1. Atentie la respingerea ofertelor:
Se resping doar ofertele care sunt: irelevante in raport cu obiectul contractului; inacceptabile; neconforme si cele care chiar daca raspund in mod substantial cerintelor prevazute in caietul de sarcini, estimarea valorica a omisiunilor sau neconcordantelor, constatate in raport cu cerintele caietului de sarcini, reprezinta o valoare mai mare decat diferenta dintre pretul prevazut in oferta respectiva si pretul prevazut in oricare alta oferta considerata admisibila de catre comisia de evaluare.
2. Notiuni:
* oferta respinsa = inacceptabila sau neconforma;
* oferta inacceptabila = depusa cu intarziere, neindeplinind conditii minime de calificare, nu respecta cerintele minime prevazute in caietul de sarcini, pret neobisnuit de scazut etc;
* oferta neconforma = contine clauze contractuale evident dezavantajoase pt. autoritatea contractanta, in cadrul propunerii financiare preturi care nu sunt rezultatul liberei concurente si care nu pot fi justificate etc;
* oferta admisibila = oferta care nu a fost respinsa;
* oferta necorespunzatoare = oferta respinsa ca neconforma, respectiv inacceptabila;
* oferta corespunzatoare = oferta admisibila.

Puteti studia OG 34/2006; L 337/2006; HG 925/2006; HG 1660/2006; O 94/2007; HG 198/2008.

Pentru a evita contestatiile care pot fi facute de catre cei doi ofertanti care din spusele dvs. nu indeplinesc criteriile specificate in caietul de sarcini, va sugerez sa mai faceti inca o ofertare la care poate participa si ofertantul care in prezent indeplineste toate criteriile, iar daca la cea de-a doua ofertare nu s-au inscris si alti ofertanti atunci puteti sa-l considerati castigator pe ofertantul care deja indeplineste toate criteriile dvs.

Daca aveti si alte nelamuriri puteti sa-mi scrieti
Va doresc succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)
Termen de executie pike5 pike5 in cadrul procedurii de cerere de oferte lucrari s-au calificat doi ofertanti din care unul ,in graficul de lucrari, depaseste termenul de executie prevazut in ... (vezi toată discuția)
Pret licitatie criptat eronat !!! dcarmen dcarmen Rog mult lamuriri. In urma unei licitatii online, s-au atasat toate actele solicitate cf caiet de sarcini, insa la rubrica din SEAP - la oferta financiara s-a ... (vezi toată discuția)