avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice termen de executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

termen de executie

in cadrul procedurii de cerere de oferte lucrari s-au calificat doi ofertanti din care unul ,in graficul de lucrari, depaseste termenul de executie prevazut in fisa de date a achizitiei.Criteriul utilizat in cadrul procedurii este "pretul total cel mai mic''.Acelasi ofertant are si pretul mai mic de 85% decat valoarea estimata .Este corect declararea ofertei ca neconforma pentru nerespectarea termenului contractului din fisa de date sau inacceptabila datorita pretrului neobisnuit de mic?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 11:28, 15 Noiembrie 2010
Daca termenul de executie la care s-a angajat ofertantul este mai mare decat cel solicitat prin FD, da, puteti sa il descalificati pe acest criteriu.
In legatura cu pretul, legislatia prevede ca, in cazul in care pretul ofertat este sub 85% din valoarea maxima admisa, AC are obligatia sa ii ceara justificarea pretului. Nu il puteti descalifica pe acest criteriu.
Vedeti HG 925/2006, Art.36^1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret neobisnuit de scazut dddimitriu dddimitriu Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Contestatie licitatie siberd siberd Buna ziua! As dori sa stiu la ce articol al carei legi se regaseste dispozitia prin care se dispune ca nicio oferta financiara nu trebuie sa fie mai mica de ... (vezi toată discuția)