Buna ziua.
In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o risca sa fie descalificat? In cazul in care justifica acel pret neobisnuit de scazut prin prisma unor costuri avantajoase pe care s-a fundamentat pretul ofertei precum si printr-o marja de profit foarte mica din partea sa, autoritatea contractanta ar putea declara acea oferta castigatoare?
In cazul in care autoritatea contractanta ar declara, in aceste conditii, oferta castigatoare, o eventuala contestatie cu privire la acest aspect (pret neobisnuit de scazut), ar avea sanse de a fi admisa?
Va multumesc.
Buna ziua !
Autoritatea contractanta , prin intermediu comisiei de licitatie , este cea care hotaraste asupra acestui aspect , raportat la situatia concreta existenta . Totusi , o oferta mai mica cu 85% din valoarea initiala estimata a contractului este .... "neobisnuit de scazuta" , ar insemna ca autoritatea contractanta in cazul admiterii ofertei ca si conforma sa-si dea "cu stangul in dreptul" avand in vedere ca aceasta a facut estimarea initiala .... Totusi ... nimic nu e imposibil ....
In privinta admiterii/respingerii unei eventuale contestatii , numai CNSC se poate pronunta legal....
Ofertantul care a prez.oferta finan.la o val mai mica de 85% din val estim nu se descalifica, vezi ART.202 OUG, art.36^1 HG. mai intai ceri justificare de pret, daca totul e OK poti sa-l dai castigator linistit, CNSC nu va admite o eventuala contestatie pt.asta.Daca nu e bine justif il RESPINGI nu il descalifici, e oferta inacceptabila-art 36 lit.f HG 925/2006.
la orice oferta fin sub 85% din val estim cereti justificare inainte sa o dati castigatoare sau sa o respingeti, altfel la o contestatie CNSC va admite contestatia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cum e cu 85%?
Jurist TM
Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)